Uncategorized

Učesnici Mitrovićeve „Elite“ potukli se posle samo 7 dana rijalitija, propagiranju nasilja nema kraja

zadruga-elita
Foto: Printscreen Newsmax Adria/Video

Nakon masakra u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, te nakon početka protesta „Srbija protiv nasilja“ koji su, između ostalih zahteva, tražili i ukidanje rijaliti programa, Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, najavio je da će prekinuti rijaliti „Zadrugu“ gde se već sezonama svakodnevno emituju scene nasilja. To se ipak nije dogodilo, a već tokom proteklog vikenda mogli smo da svodečimo dobro poznatim scenama koje dolaze sa ružičaste televizije.

Par dana pre početka školske godine na istoj televiziji otpočeo je novi rijaliti program „Elita“, koji se ni po čemu bitnom ne razlikuje od prethodnog – osim što se više ne zove „Zadruga“.

Podsetimo, od svoje prve sezone, pre oko sedam godina, rijaliti program „Zadruga“ postepeno je postajao leglo nasilja, okupljanja ljudi sa margine koji prepričavaju svoje životne priče, otvoreno govore o tučama, ubijanjima, pucnjavama, prostituciji – a neretko smo svedočili i maltretiranju i fizičkom nasilju nad ženama i necenzurisanim scenama seksa.

Mnogi su očekivali da će tragični događaji koji su se desili u Srbiji 3. i 4. maja, kada je došlo do pucnjave u školi „Vladislav Ribnikar“, a potom i Mladenovcu, naterati REM (Regulatorno telo za elektronske medije) da počne da radi svoj posao i adekvatno kažnjava televizije koje koriste nacionalnu frekvenciju – javno dobro – a krše etičke, moralne i zakonske propise, međutim, to se nije dogodilo.

Ni nedelju dana nakon početka emitovanja „Elite“ već je došlo do prvog fizičkog obračuna. Naime, verbalni sukob zbog navodne krađe novca između takmičara Nenada Macanovića Bebice i Čuburca eskalirala je tučom koja je emitovana uživo u programu na televiziji „Pink“.

Upravo ovakve scene, smatraju građani koji mesecima unazad protestuju „Protiv nasilja“, razlog su za normalizaciju i porast istog u društvu.

Podsetimo, u jednom trenutku je Mitrović, baš zbog toga, rekao da će njegov rijaliti biti „ukinut“, da bi samo desetak dana kasnije, gostujući u emisiji „Hit Tvit“, rekao da će ipak biti „prekinut“, a potom nastavljen punom parom.

„Inače smo već nekoliko dana razmišljali o tome da li je primerenije da se taj serijal ugasi malo ranije. Ali, vrlo sam bio precizan i rekao da će biti prekinut, a ne ukinut“, rekao je Mitrović.

U istoj emisiji, Mitrović je najavio i da će novi rijaliti biti drugačiji u odnosu na Zadrugu, te da će vreme odloženog emitovanja biti povećano na između dva i četiri minuta kako bi mogao da „udari bip“ na sve psovke, kako je zakonom i predviđeno.

Čak ni učesnici novog rijalitija nisu „novi“. U pitanju su dobro poznati skandal majstori, čija se imena već godinama provlače po tabloidima.

Poslednja sezona Zadruge obilovala je scenama nasilja i tuča, a među glavnih akterima bili su i osuđenici za teška krivična dela, poput Zvezdana Slavnića, koji je u Srbiji služio kaznu za ubistvo i trgovinu narkoticima, dok je u Švajcarskoj bio u zatvoru zbog oružane pljačke. Žrtve njegovog verbalnog, ali i fizičkog nasilja u rijalitiju bile su i njegova bivša vanbračna supruga Ana Ćurčić i emotivna partnerka iz „Zadruge“ Anđela Đuričić.

Među učesnicima ove sezone „Zadruge“ bio je i Aleksandar Golubović, javnosti poznat pod imenom Kristijan. Više puta je u Srbiji služio zatvorske kazne zbog teških krivičnih dela, kao što su trgovina drogom i nelegalno držanje oružja. U prethodnoj sezoni, odnosno, petoj sezoni, javnost je mogla da vidi kako davi partnerku – nakon njegovog čupanja i hvatanja za vrat, devojka je pala na pod.

Sve ovo publika može da prati na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, kao i na Jutjub kanalu na kome se nalazi skoro 150 hiljada snimaka, a najgledaniji su upravo oni sa scenama nasilja.

Željko Mitrović pravi televiziju sa veštačkom inteligencijom, predstavio voditeljku Srbijanku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link