Beograd

Snažna eksplozija u stambenoj zgradi u Zemunu, 5 osoba prevezeno u bolnicu

eksplozija zemun
Foto: Printscreen

U jednoj stambenoj zgradi u Tršćanskoj ulici u Zemunu jutros se dogodila snažna eksplozija. Vatra je ugašena, a ispred zgrade i dalje se nalazi vatrogasno vozilo.

Prestravljene komšije ostale su bez krova nad glavom.

– U tom trenutku nije bilo nikoga u stanu, začula se jaka eksplozija, zatresla se cela kuća i mislio sam prvo da je zemljotres. Onda smo shvatili šta se dešava, pozvali smo vatrogasce i policiju, oni su stvarno brzo došli i zajedno smo izvlačili ljude, priča stanarka Ana Butulja, prenosi Nova.rs.

– Stan u prizemlju je potpuno uništen, naši stanovi su natopljeni vodom, ovde ukupno ima pet stanova, svi su vlasnički. Jedino je sreća što niko nije stradao, na prvom spratu su bili u trenutku eksplozije, deka, majka i deca. Vatrogasci su morali da razvaljuju vrata od zgrade, jer je bilo krša i sve je bilo blokirano. Neki ljudi su prevezeni u bolnicu ali to je da se vidi da li su se nagutali dima, nisam videla da je bilo ko povređen. Ne znam šta ćemo da radimo, svi smo ostali na ulici, valjda će Grad nešto da nam pomogne, kaže ona.

eksplozija zemun 2
Foto: Goran Srdanov / Nova.rs

Ispred zgrade su još uvek izgorele stvari i delovi nameštaja koje su vatrogasci izbacili nakon eksplozije. Stan u prizemlju je u potpunosti uništen, a tragovi plamena i garež se vide i na fasadi objekta. Pravo je čudo da u ovoj nesreći niko nije stradao.

U intervenciji je učestvovalo 7 vatrogasnih vozila, 29 vatrogasaca i njihovo jedno vozilo je još na licu mesta i dežuraju kako požar ne bi ponovo izbio.

Pet osoba je prevezeno u bolnicu, među kojima su i dve devojčice uzrasta četiri i sedam godina. Njihov deda ispričao je beogradskim medijima da su bile kod njega u gostima, kada je jutros došlo do snažne detonacije.

Izvor: Nova.rs

Veliki požar u Temerinu, čula se eksplozija, građani u panici beže (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link