Magazin Srbija

Ekshumacija i obdukcija tela muftije Muamera Zukorlića biće obavljena 6. maja

muamer zukorlic

Ekshumacija i obdukcija tela muftije Muamera Zukorlića biće obavljena u petak, 6. maja, objavio je njegov sin Usame Zukorlić. On je u objavio na Fejsbuku napisao da je tu odluku doneo Viši sud u Novom Pazaru.

– Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Nemačka) – naveo je Usame na društvenoj mreži Fejsbuk.

Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

– Neka nam uzvišeni Alah olakša ceo proces i da istina izađe na videlo – poručio je sin Muamera Zukorlića.

Podsetimo, Usame Zukorlić izneo je ranije tvrdnje da njegov otac nije umro prirodnom smrću već da porodica ima „osnovane sumnje da je otrovan“.

Za ove tvrdnje Zukorlić je na konferenciji za štampu naveo da je porodica nakon smrti akademika muftije Muamera Zukorlića uzorak krvi poslala na adresu dve referentne laboratorije u inostranstvu, i da je na osnovu pristiglih rezultata od strane jedne laboratorije utvrđeno da je u krvi muftije pronađena velika količina teških metala, dok je druga laboratorija utvrdila da je na osnovu analize uzorka utvrđeno da je do smrti došlo najverovatnije zbog trovanja hranom.

Muamer Zukorlić, nekadašnji potpredsednik Skupštine Srbije i lider Stranke pravde i pomirenja umro je 6. novembra 2021. u Novom Pazaru na Internacionalnom univerzitetu čiji je osnivač bio.

Sin Muamera Zukorlića zbog sumnje da mu je otac otrovan podneo krivičnu prijavu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap