Magazin

Ekološki ustanak: Lažovima ne smemo verovati i zato vidimo se na blokadama!

brnabic i vucic
Foto: Beta

„Znamo da su Ana Brnabić i Aleksandar Vučić blizu da raskinu te ugovore, jer pobunjeni građani su ih na to primorali, ali pre toga sve potpisano se mora staviti na uvid javnosti. Moramo videti ko je i kad šta potpisao, da bismo znali, ako bude tražena nekakva odšteta, ko će taj ceh i da plati“, piše u saopštenju Ekološkog ustanka, koje prenosimo u celosti.

Noćas je istekao rok dat Vladi Srbije da se na uvid javnosti stave svi sporazumi, odluke i eventualni ugovori koji su potpisani sa Rio Tintom, i da se poništi uredba Vlade o Prostornom planu za projekat „Jadar“ koji Rio Tintu omogućava dobijanje građevinske dozvole.

Podsećanja radi, ovo su oprečne izjave koje su najviši zvaničnici izjavljivali:

– Predsednik Aleksandar Vučić je 4. 12. izjavio je u Gornjim Nedeljicama da postoji ugovor sa Rio Tintom.

– Ministarka Zorana Mihajlović, izjavila je 18. 12. 2021 da ne postoji ugovor sa Rio Tintom, niti ikakve obaveze prema kompaniji Rio Tinto.

– Premijerka Ana Brnabić je 28. 12. 2021 izjavila da ne postoji obavezujući dokument koji je potpisan ali da će kompanija tražiti odštetu od Republike Srbije.

Stoga, pošto lažovima ne smemo verovati na reč, vidimo se danas na blokadama, a od 15-tog januara planiramo dalju radikalizaciju protesta ukoliko se ova dva zahteva ne ispune.

Brnabić: Ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze…

OGLAS

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link