edita-priboj
Magazin

Editu iz Priboja zovu čudo od žene, ona je majka, ali i drvoseča, kosač i kamiondžija

Da ne postoje poslovi koje muškarci da urade bolje od žena dokaz je Edita Gibanica iz Priboja koju komšije zovu „žena čudo“. Ona je majka troje dece, ali i drvoseča, kamiondžija, kosač i zidar, a po struci je frizer.

Umesto makaza u rukama češće drži motornu testeru, seče i razvozi drva za ogrev i od toga sa svojim suprugom izdržava porodicu.

Traktorista je, vozač kombija, putničkog vozila, poljoprivrednik, kosac, malinar, povrtar, umetnik, uzgajivač cveća… Frizerske makaze svakodnevno zamenjuje motornom testerom, prenosi TV 5 Užice.

Bilo joj je žao da suprug radi sam, pa mu se pridružila.

– Navikla sam, na početku je bila teška. Sad je laka – odgovara na pitanje kako rukuje motornom testerom.

Iako izaziva i divljenje i komentare, nije jedina koja se latila testere i kosačice. U toj porodici muške poslove obavlja i podmladak – dve ćerke i sin.

Prijatelji i poznanici dive joj se i poštuju njen radi.

– Da ti pomogne u nevolji. Ovo što ona radi ne znam da li ko drugi u Priboju radi. Nikad ovo nisam videla. Vozi kamion, majka, domaćica, komšinica… – hvali je starija sugrađanka.

– Veruj mi, 90 odsto muškaraca nije joj prići. To je šampion od žene – hvale je i sugrađani.

– Danas je neobično šta sve ona radi. Uvek je za razgovor, uvek nasmejana – govori druga komšinica dodajući da su i Editina deca za pohvalu.

Druži se sa ženama, ali često čuje komentare o „muškim“ poslovima.

– Ja se samo smejem, ništa mi nije teško – zadovoljna je Edita.

tv5

Editu Gibanicu iz Priboja komšije zovu "žena čudo". Ona je majka troje dece, ali i drvoseča, kamiondžija, kosac i zidar, a po struci je frizer. Umesto makaza u rukama češće drži motornu testeru, seče i razvozi drva za ogrev i od toga sa svojim suprugom izdržava porodicu.

Gepostet von TV 5 Užice am Donnerstag, 14. Mai 2020

10 osobina snažnih žena kojih se muškarci plaše

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link