Beograd Svet

Čuveni američki profesor leči se od korone u Beogradu, njegova ćerka sumnja u terapiju

Džordan Piterson
Foto: The Sun/Getty

Čuveni, ali i kontroverzni profesor Toronto Univerziteta Džordan Piterson već dva meseca boravi u Beogradu, radi lečenja od zavisnosti od lekova u jednoj privatnoj klinici.

Američki The Sun preneo je da se on zarazio koronavirusom i da mu se stanje pogoršava.

Džordanova ćerka Mihaela Piterson potvrdila je da se on zarazio u beogradskoj klinici, gde je bio na lečenju od zavisnosti od lekova, te da mu je stanje sve gore.

– Stavljen je na terapiju preventivno sa gomilom antivirusnih stvari. Nisam sigurna da je to bilo neophodno, jer su njegovi simptomi bili “lakši”. Nije imao kašalj, imao je blagu temperaturu, ali mu je dodeljena ozbiljna terapija – navodi ona za The Sun.

Ona dodaje da njen otac boluje i od upale pluća, a da se drugi put ove godine bori sa tom bolešću.

Piterson je zaintrigirao svetsku javnost kada se usprotivio korišćenju rodno neutralnih zamenica na fakultetu, pozivajući se na slobodu govora (a što je ovekovečeno u serijalu “Profesor protiv političke korektnosti” na Jutjubu), godinama je uzimao lekove kako bi ublažio dugotrajnu anksioznost posle teške autoimune reakcije na hranu.

Navodno je njegova zavisnost počela pre godinu dana, kada su mu doktori povećali doze kako bi mu pomogli da se izbori sa stresom zbog njegove supruge Tami, koja se borila sa rakom bubrega.

Pitersonova ćerka kaže da su ga svi pokušaji da se odvikne od leka doveli do “nepodnošljive anksioznosti”. On je imao jake simptome povlačenja i asocijalnosti, kao i akatiziju, tj. vrlo ozbiljne nevoljne pokrete, što je opisala kao “neverovatni, beskrajni, nezaustavljivi nemir koji se graniči s panikom.”

Prvo se lečio u Moskvi, što je dalo izvesne rezultate, zbog čega su se vratili u Ameriku. Kako je tamo “divljala” korona, a u međuvremenu su čuli za privatnu kliniku u Beogradu, rešili su da dođu u Srbiju.

Do zaražavanja koronom, bili su zadovoljni rezultatima postignutim na toj klinici.

– Veoma smo zadovoljni prvim rezultatima terapije. Tata se oseća mnogo bolje. Radi se o inovativnom, holističkom pristupu koji je pomogao mnogima – rekla je ranije Mihaela.

Nakon “skandala” na Univerzitetu Toronto, Piterson je postao borac za slobodu ili desničar, zavisi ko ga je optuživao. Na fakultetu su organizovani protesti, a on je postao neprijatelj rodne, pa i polne ravnopravnosti. Još gore je ispalo kada je branio Džejmsa Damora, otpuštenog radnika Gugla, koji je tvrdio da postoje razlike u polovima.

Izvor: Nedeljenik/021.rs

Neće anksioznost u telo hladnih, sebičnih, egoističnih, migoljavih crva, sluzavih

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


10 Shares
Share via
Copy link