Film Magazin

Mega car Džoni Dep progovorio na čistom srpskom i to više od psovke

dzoni-dep
Foto: Youtube PrintScreen

Fantastični Džoni Dep iznovao je pokazao koliki je zapravo car, a ovoga puta umilio se brojnim obožavaocima u Srbiji.

Naime, holivudski glumac je u najavi dokumentarnog filma “Kreka: Lovac na snove” opsovao na čistom srpskom jeziku, ali njegovo poznavanje srpskog ide dalje od obične psovke koju pokupi svako ko je ikada sreo nekog Srbina.

Dep je dokumentarni film reditelja Slobodana Ivetića najavio u društvu najpoznatijeg srpskog scenografa, Miljena Krekovića Kreke:

„Je*i ga! Hajdemo da se napijemo“, izgovorio je holivudski glumac na srpskom jeziku i tako oduševio prisutne, ali i one koji su ovu najavu pogledali.

Osim Džonija Depa, u ovom ostvarenju govoriće i reditelj Beri Levinson, producent Mati Lešem, kao i kinematograf Vitorio Storaro.

Film će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem FEST-u, 16. maja, a govori o najpoznatijem srpskom scenografu Miljenu Krekoviću Kreki.

Glumac je inače ranije u Monte Karlu, u intervjuu koji je dao Jeleni Mandić, nekadašnjoj prvoj pratilji za Mis Srbije i Crne Gore, izjavio kako „obožava Srbiju i Srbe“, kada je i pokazao šta ume – izgovorio je tada „kako si“ i „volim te“, piše Nova.

Međutim, ljubav Džonija Depa prema Srbiji datira još iz devedesetih. On je tada u beogradskom SKC-u svirao gitaru zajedno sa grupom Partibrejkers, a pojavljuje se i čuveni američki režiser Džim Džarmuš. Njih je u Beograd doveo Emir Kusturica koji je sa Depom snimao film Arizona Drim. Džarmuš i Dep su tre godine bili gosti FEST-a.

Džon Kristofer Dep II američki je glumac, muzičar i filmski producent. Pažnju publike privukao je osamdesetih godina debitantskom ulogom u kultnom hororu Strava u Ulici brestova iz 1984. godine, a potom i ulogom Toma Hansona u TV seriji Na tajnom zadatku koja mu je obezbedila status tinejdžerskog idola.

Poznat je po ulogama neobičnih i ekscentričnih likova među kojima se ističe njegov portret kapetana Džeka Sparoua u serijalu Pirati sa Kariba.

Dep se smatra jednom od najvećih holivudskih zvezda današnjice. Njegovi filmovi zaradili su ukupno 3,1 milijarde američkih dolara u Sjedinjenim Američkim Državama i 7,6 milijardi američkih dolara na bioskopsim blagajnama širom sveta. Godine 2012. našao se u Ginisovoj knjizi rekorda kao glumac sa najvećom zaradom u iznosu od 75 miliona dolara.

Bil Guld iz Faith No More već 2 godine Amerima prodaje šljivovicu iz Srbije

 

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

44 Shares
Share via
Copy link