Film Magazin

Kako je uloga Tonija Soprana probudila sve unutrašnje demone Džejmsa Gandolfinija

toni soprano

Glumac Džejms Gandolfini preminuo je 2013. godine od posledica srčanog udara, a tek nedavno u javnosti su se pojavili detalji o njegovom privatnom životu, o kojima se do sada uglavnom ćutalo.

Naime, tokom snimanja legendarne serije „Porodica Soprano“, glumčeva sklonost ka drogama i alkoholu toliko je uzela maha, da su čelnici produkcijske kuće HBO bili u konstantnom strahu da će glavni protagonista umreti usred seta.

Ovi do sada nepoznati detalji iz života glumca objavljeni su u novoj knjizi pod nazivom „Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers“, piše portal Stil.

Gandolfini, koji je tokom svih sezona serije glumio Tonija Soprana borio se s zavisnostima još i ranije, a preminuo je od posledica srčanog udara 2013. u 52. godini.

Izvori su autoru knjige Džejsu Endrjuu Mileru rekli kako su Gandolfinijevi „demoni“ izašli na videlo čim je počeo da glumi Tonija.

– Brinuli smo se za Džejmsov život čitavo vreme snimanja – rekao je Džef Bevkes, čelnik HBO-a od 1995. do 2002. godine.

– Morali smo da zaustavljamo produkciju u nekoliko navrata zbog kokaina koji je konzumirao.

Problemi Tonija Soprana u seriji često su bili jednaki onima koje je Gandolfini imao u stvarnom životu.

– Džejms je u nekoliko navrata hteo da napusti seriju jer je shvatao koliko je to štetno po njegovo zdravlje. Kako bi potpuno shvatio lik Tonija, morao je da zagrebe u svoju najtamniju stranu – tvrdi autor knjige.

Sam Gandolfini je govorio kako se s zavisnostima počeo da bori kada je imao 18 godina. Bio je čak i uhapšen zbog konzumacije droga.

Sve je eskaliralo na dodeli Zlatnih globusa 2005. godine. Glumac je trebalo da uruči jednu nagradu, ali kolege nisu mogle da ga pronađu. Na kraju su ga našli ispred dvorane kako na parkingu pravi anđele u snegu.

– Bio je toliko pod uticajem svega da nije ni primetio da snega uopšte nema – piše u knjizi. Ekipa serije napravila mu je „intervenciju“ nakon toga u stanu u Njujorku, gde su bili i članovi njegove porodice.

Sve je trajalo samo nekoliko sekundi, a glumac se naljutio na sve prisutne. Rekao je producentima da mu daju otkaz te je izjurio iz stana. Za njim je istrčala sestra koju nije hteo da posluša, pa je pobegao.

dzejms gandolfini i sin
Toni Soprano i mladi Toni Soprano – sin pokojnog glumca

U najnovijim epizodama „Porodice Soprano“ mladog Tonija Soprana odigrao je Gandolfinijev sin Majkl koji je imao 14 godina kada su mu oca pronašli mrtvog u hotelskoj sobi u Rimu.

Nastavak serije Sopranovi od oktobra, mladi Toni otkriva svet kriminala

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

22 Shares
Share via
Copy link