Magazin Novi Sad

Dušan Tadić gradi u Novom Sadu, poslovna zgrada niče na mestu poznatog hotela

Dušan Tadić
Foto: Tiker

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, ostvario je veliki uspeh sa “orlovima” ovog meseca pošto se plasirao na Evropkso prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj 2024. godine.

Napadač iz Bačke Topole trenutno nastupa u Turskoj za Fenerbahče i tamo je postao kapiten i pravi vođa tima.

Ipak, nije mu trenutno samo fudbal u glavi. Poslovnu zgradu na mestu hotela „Sajam“ u Novom Sadu, koji je predviđen za rušenje, gradiće firma u kojoj polovinu vlasničkog udela ima upravo Tadić, piše portal „021“.

Novosadski sajam već uveliko čeka velike promene, a plan generalne regulacije predviđa da se na delu sadašnjeg kompleksa sajma izgrade objekti visine do deset spratova.

Već ranije je Tadić ulagao u nekretnine zajedno sa poslovnim partnerom Milkom Novakovićem.

Data je mogućnost da se hotel „Sajam“ sruši, kako bi na njemu bila izgrađena desetospratnica.

Kao njen vlasnik u katastru je upisan „MD Ventures“, ćerka firma „MD Invest 021“ u kojoj vlasništvo dele Tadić i Novaković.

Ukoliko ne bude odustajanja ili dužih odlaganja, objekat u Novom Sadu biće treća nekretnina u Srbiji u koju ulažu Tadić i Novaković, dodaje portal „021“.

„Opštegradski centar se sagledava kao prostor atraktivan za lociranje novih gradskih centralnih funkcija, odnosno poslovnih sadržaja, a sve u cilju ekonomske revitalizacije i unapređenja područja. Opštegradski centar se planira tako da svojim funkcijama, sadržajima i oblikovanjem značajno unapredi funkcionisanje urbane celine kojoj pripadaju, ali i grada u celini. Planiranom spratnošću, poslovni objekat preuzima ulogu repernog objekta u ovom delu grada. Spratnost objekta određuje maksimalni indeks zauzetosti od 50 odsto i maksimalni indeks izgrađenosti 5 za poslovne objekte/komplekse. Parkiranje vozila za planiranu namenu rešavaće se u okviru sopstvene parcele“, navodi se u opisu gradskih planera.

„Ulaganje u Novom Sadu je plan koji su imali neko vreme. Kako se može pronaći na sajtu Privredne komore Srbije, firma „MD Invest 011“, koja ima istu vlasničku strukturu kao i „MD Invest 021“, najavljuje projekte za stambene i stambeno-poslovne zgrade na Zvezdari, Savskom vencu, Novom Beogradu, ali i „investiciju u jedan veliki projekat u širem delu Novog Sada““, piše „021“.

Iako postoje već nekoliko godina, firme Tadića i Novakovića nisu ulazili u mnoštvo projekata, već postepeno razvijaju posao.

Tako iza sebe imaju dvospratnicu na Zlatiboru i četvorospratnicu u Beogradu, na Zvezdari. Vrednost ovih poslova je više od 248 miliona dinara.

Dušan Tadić opisao kako je izudarao vođu bande i postao glavni u Amsterdamu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link