Magazin

Pevačica Dua Lipa ponudila voditelju da proba albanski specijalitet – ajvar (VIDEO)

Još uvek se nije stišala bura na društvenim mrežama, nakon što je popularna pevačica Dua Lipa na internetu objavila fotografiju “velike Albanije” i apelovala na kompaniju Apple da Kosovo stavi na njihovu mapu.

Srpskoj javnosti sada je još jednom zabola prst u oko, kada je gostujući u jednoj emisiji preporučila voditelju da proba albanski specijalitet – ajvar.

Ona je gostujući u emisiji “Hot ones” Šona Evansa rekla da je ajvar “albanski delikates koji svako mora da proba pre smrti”, koji je inače specijalitet balkanske kuhinje, a na slici koja prati video nalazi se tegla na kojoj piše “Leksovački ajvar”.

Inače, Evans postavlja pitanjima poznatima dok jedu ljuta krilca, a novu pometnju pevačica je napravila uprvo izjavom u vezi sa ajvarom.

“Koji je albanski delikates koji bi svako trebalo da proba pre nego što umre?”, pitao je voditelj.

“Ajvar”, rekla je Dua Lipa, koja je pokušala i da objasni šta je to:

“To je kao… smesa od pečene paprike. U tegli je, ljuto je, divno i ide uz sve! Uz jaja, pitu od spanaća, koja je još jedan albanski specijalitet…”.

I ne samo to, ona je rekla da je jedan od soseva podseća na albansku kobasicu – sudžuk, dok je na videu prikazano pakovanje na kojem piše “Bosanska sudžuka”.

Ona je nakon izjave o “velikoj Albaniji” pokušala da objasni na šta je zapravo mislila, te istakla da su mediji pogrešno shvatili njenu poruku.

“Namera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju. Veoma sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovišu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam. Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lepim stvarima kao što su hrana i muzika, i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi”, navela je ona, te dodala:

“Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoje poreklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom da pričam o svojim albanskim korenima i matičnoj zemlji. Ohrabrujem sve da prihvate svoje nasleđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima”, napisala je britanska pevačica albanskog porekla, a preneo b92.

Šta bi legendarni Entoni Bordejn probao od srpskih specijaliteta

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
651 Shares
651 Shares
Share via
Copy link