Balkan Magazin

Šarićev saradnik uhapšen u centru Zagreba, poznat po filmskom begu u Kopenhagenu

Draško vuković
Foto: Instagram

Draško Vuković (46), nekadašnji saradnik najpoznatijeg balkanskog narko bosa Darka Šarića, koji je osumnjičen za krijumčarenje skoro pola tone kokaina, uhapšen je prošle subote u centru Zagreba.

U prepodnevnim časovima 28. januara, policijski službenici Odeljenja za potragu Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zagreb, na području centra grada, u iznajmljenom stanu, pronašli su, a potom i uhapsili državljanina Crne Gore starosti 46 godina, objavila je policija.

Interpolova poternica ga tereti za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina

„Naime, policijski službenici su na osnovu ciljanog prikupljanja informacija, došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola Republike Argentine, zbog krivičnog dela pokušaj krijumčarenja opojnih droga.

Dolaskom na adresu, 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije, a istog dana, 28. januara 2023. godine, odveden je u Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka“, objavila je policija, a prenosi Index.

Uhapšen je, kako se saznaje, Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narko bosa Darka Šarića. Priveden je na osnovu Interpolove poternice iz 2009. godine, a tereti se za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina.

Svedok saradnik

Draško Vuković bio je svedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Uhapšeni su u velikoj akciji koja je nosila šifrovano ime „Balkanski ratnik“.

Svedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao sa Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.

– Drogu smo ubacivali na gumene čamce, sa čamaca je izbacivali negde između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove – rekao je Vuković na suđenju.

Spektakularan beg iz Kopenhagena

Vuković je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu sa 38 kilograma kokaina vrednog nekoliko miliona evra, zajedno sa još dvojicom Srba, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše.

Krajem marta 2007. godine uspeo je da pobegne danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narko kartela koji su napravili zasedu policijskom vozilu.

Danski mediji su tada pisali da je ovo oslobađanje bilo „najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj istoriji“.

Izvor: Index

Apelacioni sud slab na Darka Šarića, ukinuo mu presudu i naložio novo suđenje

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link