Magazin Srbija

Dragica pobedila SNS i njihove spletke, ušla u Savet Mesne zajednice Gradac iz 3. pokušaja

Dragica Nikolić
Dragica Nikolić Foto: Printscreen N1

Dragica Nikolić je nakon što su dva puta poništeni izbori u MZ Gradac, glasovima izvojevala pobedu i osvojila jedno od ukupno 5 odborničkih mesta. Nikolić je osvojila je 71 glas i jedina je kandidatkinja opozicije koja će biti u rukovodstvu jedne mesne zajednice.

U 19 mesnih zajednica u Raški izgabrano je ukupno 123 članova saveta, 122 su iz SNS i jedno mesto je osvojila Dragica Nikolić.

– Članovi Lokalnog Fronta su me, kao osobu sa kojom dele mnogo vrednosti, motivisali da se angžujem. Verujem da su pretpostavili da mogu da budem od koristi stanovnicima Gradca jer imam stavove i ideje koje mogu da doprinesu njegovom razvoju. Selo godinama pati od raznih boljki, a na najveće od njih moramo da stavimo akcenat i da pokušamo da ih rešimo – izjavila je Dragica Nikolić za naš portal.

Prema navodima upućenih u izborna dešavanja u Raški, da se prvi put obore izbori urgirano je iz Beograda i pored toga što opštinski zvaničnici nisu u prvi mah planirali da ih ponište. Prve izbore su poništili zbog navodnih neregularnosti a drugi izbori su poništeni jer su se na glasačkom mestu dešavale malverzacije na očigled birača, koji su kasnije podneli prigovore.

Ovako otvoreno gušenje demokratije pod dirigentskom palicom vladajuće garniture je već uigran scenario ali pojava Dragice Nikolić je nešto na šta nismo navikli. Svojim zauzimanjem za rodno selo, dala je primer svima nama da je važno suprotstaviti se mašineriji koja nam je ušla u dvorište s namerom da ga sravni i ne ostavi ništa za sobom.

U ovom selu izbori se održavaju 3. put, a zbog Dragičine pobede urgirao SNS

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

404 Shares
404 Shares
Share via
Copy link