Srbija Vesti

Urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević ide u zatvor (VIDEO)

vucicevic
Printscreen

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen zbog vređanja novinara i zbog tih dela propisana mu je kazna od 200.000 dinara na ime odštete.

Umesto da plati, Vučićević je rešio da ode uzatvor, o čemu je obavešten iz suda sa datumom kada da se javi na izdržavanje kazne.

– Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla koverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da se upućujem na izdržavanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine – rekao je Vučićević gostujući na Hepiju.

On je rekao i da mu je sud precizirao šta sve treba da ponese od sredstava za ličnu higijenu kada se za manje od dve nedelje bude javljao u Okružni zatvor.

– To su doneli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest meseci, iako to ovde ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, verovali ili ne. To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna – rekao je Vučićević.

Urednik Informera je izdržavanje zatvorske kazne najavio ranije, kada je u podkastu na RTS-u rekao da će ići u zatvor 400 dana zbog toga što je „nešto napisao“ protiv novinara, Žakline Tatalović i Jugoslava Ćosića. Tada je rekao da ne želi da plati kaznu zbog tvita.

Izvor: N1

Radnik trafike odlučio da ne prodaje „Informer“ iz poštovanja prema ženama (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link