Magazin

POJAŠNJENJE: Srbin podneo zahtev da se se*s prizna kao zvaničan sport

dragan-bratic
Printskrin: Youtube/Dirk Douglas

Ispravka ovog teksta objavljena je 9.6.2023. i tiče se informacije o tome da je se*s registrovan kao sport u Švedskoj, a nakon provere činjenica fact-chaking organizacije Raskrinkavanje. Kako je objavljeno u analizi Raskrinkavanja,  “evropsko prvenstvo” koje organizuje “švedski seksualni savez” nije nikakvo evropsko takmičenje, već događaj za odrasle. 

Neki mediji su objavili “vest” da je Švedska prva zemlja koja je “registrovala” se*s kao sport i da organizuje prvenstvo u tom “sportu”. Se*s, ipak, nije sport u Švedskoj, a “prvenstvo” koje se tamo organizuje zapravo je privatni događaj za odrasle.

U međuvremenu je došla i informacija da je izvesni Dragan Bratić, Srbin koji je glavni organizator pomenutog takmičenja, još početkom godine podneo zvaničan zahtev da se*s bude priznat kao zvaničan sport u Švedskoj, piše Telegraf.

– Mi smo registrovani, imamo ogranizacioni broj i sasvim je u redu da treniramo i da se takmičimo u se*su. To je onda sport kao i svaki drugi – rekao je Bratić za “P4 Jönköping” i dodao:

– Uključivanje sek*ualne orijentacije kao dela sportske taktike biće revolucionarni razvoj među evropskim zemljama.

Bratić je, prema navodima medija, predsednik Švedske se*s saveza koji stoji iza šestonedeljnog takmičnja u se*su.

Međutim, kako je objavio DW, a prenosi Raskrinkavanje, ovaj Savez nije član Švedske sportske konfederacije. Ipak, postoji pornografska web stranica s tim imenom.

Prvenstva koje je zamišljeno da se sastoji od 16 disciplina, uključujući zavođenje, masažu tela, predigru, oralni se*s i izdržljivost.

Format takmičenja je takav da će pojedinačni “mečevi” u svim disciplinama trajati između 45 i 60 minuta.

Ono što je svakako izazvalo najviše pažnje jeste to da je Bratićeva prijava odbijena, a Nacionalna sportska konfederacija je to obrazložila ovako:

– To ne ispunjava naše zahteve i samo mogu da kažem da je prijava odbijena. Imamo druge stvari kojima moramo da se bavimo – rekao je tadašnji šef sportskog tela Bjorn Erikson.

Marija ide na Evropsko prvenstvo u se*su:”Presrećna sam što ću predstavljati svoju državu”

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
Share via
Copy link