Koronavirus Svet

Dileri droge koriste dostavu hrane kao paravan za prodaju narkotika

Interpol je upozorio da kriminalci širom sveta koriste usluge dostave hrane kao pokriće za prevoz droge i druge ilegalne robe tokom epidemije, zbog koje su zemlje širom sveta uvele restriktivne mere.

Međunarodna policijska organizacija je primila izveštaje od policija Irske, Malezije, Španije i Britanije, u kojima se navodi da su vozači prevozili kokain, marihuanu, ketamin i ekstazi, preneo je Rojters.

Usled restriktivnih mera i ograničenja kretanja ljudi, koje su nametnule vlade širom sveta u pokušaju da spreče širenje virusa, povećana je potražnja za vozačima koji dostavljaju isporuke, javlja RTS.

Ranije ovog meseca, španska nacionalna policija je identifikovala i uhapsila sedam ljudi prerušenih u prevoznike hrane u Alikanteu i Valensiji, saopštio je Interpol.

Oni su, u stvari, isporučivali kokain i marihuanu biciklom, motociklom i automobilom u ruksacima za kućnu dostavu.

U Irskoj je policija pronašla osam kilograma kokaina, kao i dva pištolja sakrivena u kutijama za pice, naveo je Interpol.

Interpol napomenje da kriminalci mogu biti prerušeni, ali i da pravi vozači mogu biti saučesnici, a da toga nisu ni svesni.

Baka Olivera, diler od 82 godine, švaler uhvaćen u akciji: Oni su prvaci policijskog časa

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


47 Shares
Share via
Copy link