Magazin

Dormeo ponovo radi, korisnicima stižu poruke, poznatu firmu kupili Kinezi?

dormeo
Foto: AMAZON

Firma “Dormeo” opet posluje u Srbiji. Prema nezvaničnim podacima čuvenu kompaniju su kupili Kinezi i preuzeli obavezu isplate zaostalih zarada za oko 1.000 radnika.

Ovih dana vernim kupcima, koji su svoje podatke ostavljali prilikom ranijih kupovina, stižu SMS poruke da njihove prodavnice ponovo rade. “Požurite, posetite nas ili nas pozovite”, stoji u poruci. Izgleda da su se obistinila nezvanična nagađanja koja su prethodnih meseci kružila da je ovu firmu zaista preuzeo novi vlasnik, piše Kurir.

Potrošači su do sada bili zabrinuti i obijali pragove prodavnica koje su nastavile da rade kako bi proverili da li i dalje važe garancije za proizvode koje su kupili.

dormeo-poruka
FOTO: PRINTSCREEN

Iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine kažu da ovaj problem reguliše Zakon o zaštiti potrošača i da ako prodavac prestane da radi, potrošač treba da se obrati direktno davaocu garancije, a to mogu biti uvoznik, proizvođač ili trgovac na veliko.

Slovenački preduzetnik Sandi Češko je, inače, jedan od najbogatijih Slovenaca i “kralj” televizijske prodaje koji je sa svojim brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk uspeo da prodre u gotovo svako domaćinstvo u ovom delu Evrope.

Tokom poslovnog uzleta sredinom devedesetih godina prošlog veka Sandi Češko je 1997. otvorio ćerku kompaniju i u Hrvatskoj.

Prihodi kompanije na hrvatskom tržištu pre pandemije korone bili su između 35 i 37 miliona evra, a prošle godine su pali na 21,7 milion. Pad prihoda doneo je sa sobom i gubitke. Samoprošle godine minus kompanije iznosio je 3,5 miliona evra.

Nekada najbogatiji Slovenac i vlasnik Top Shop-a, Dormea i Kosmodiska u dugovima preko 14 miliona €

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link