Magazin

DOKTORKA zarazila celu bolnicu? Donela koronu i pretila kolegama ako je prijave – 200 ljudi u karantinu

Makedonska javnost zaprepaštena je neodgovornim ponašanjem direktorke Klinike za kožne bolesti Nine Caca Biljanovske, zaražene virusom korona tokom boravka na zimovanju u italijanskom skijaškom centru Alta Badia, nakon čega je nastavila redovno da dolazi na posao te čak učestvovala na stručnom seminaru, a zbog čega je trenutno u izolaciji više od 200 ljudi.

Biljanovska je krajem februara i početkom marta boravila u Alta Badiji, odakle je objavila niz fotografija na društvenim mrežama koje se dele uz osuđujuće komentare i nevericu zbog činjenice da je jedna doktorka dozvolila sebi toliki nivo neodgovornosti, piše Tportal.hr.

Mediji prenose i izjave njenih kolega s klinike, koji ističu kako su apelovali na doktorku da se testira po povratku iz Italije, ali ona im je, prema njihovim tvrdnjama, pretila otkazima ako je prijave. Nastavila je da dolazi na posao cele protekle sedmice.

Ministar zdravlja Venko Filipče održao je u ponedeljak vanrednu pres-konferenciju, na kojoj je potvrdio deo medijskih napisa. Rekao je kako su u izolaciji sve 64 osobe zaposlene u klinici, 11 hospitalizovanih pacijenata, kao i njih 13 koji su se lečili u dnevnoj bolnici.

Pritom, potvrdio je da je tokom vikenda doktorka učestvovala na konferenciji o kožnim bolestima, na kojoj su bila i 103 stručnjaka iz pomenutog područja, među kojima su i kolege iz Grčke.

Iz skopskog restorana u kojem se održavala konferencija saopštili su da je prostor restorana temeljno dezinfikovan odmah posle objave informacije, a isto su objavile i komšije doktorke koja živi u stambenoj zgradi u Skoplju, pa čak i stanari obližnjih zgrada.

U međuvremenu, u kućnoj izolaciji je i troje dece roditelja koji su pohađali seminar.

Ministar je najavio kako će direktorka klinike biti smenjena odmah nakon izbora koji se održavaju 12. aprila.

U Severnoj Makedoniji do sada su bila potvrđena četiri slučaja obolelih od virusa korona, ali dan nakon objave informacije o doktorki broj obolelih porastao je sa četiri na sedam.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link