Magazin Novi Sad

Rasistički ispad doktorke u Novom Sadu: Je*i se crna kravo! (VIDEO)

doktorka-rasizam-novi-sad

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorka govori devojci da je “crna krava”.

Incident se dogodio u liftu, video je snimila tamnoputa devojka koju je doktorka napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u KCV, prenosi portal Nova.rs.

Zapanjujuć je broj komentara u kojima se ponašanje doktorke pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima.

Ipak, veštom oku neće promaći da doktorka ne nosi ni masku ni rukavice, kao i da apsolutno nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu.

Koronavirus je, takođe, samo izgovor da devojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”.

Incident se dogodio u Novom Sadu, a devojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktorku srela upravo na fakultetu i posle kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.

Utoliko je strašnije što je reč o lekaru koji je položio zakletvu da će poštovati sva ljudska bića bez obzira na boju kože, između ostalog.

Kolege sa fakulteta devojke su snimak predale dekanki Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mere”, mada nije precizirala kakve.

Rasizam na Balkanu se ne meri odnosom prema crncima, već odnosom prema Romima

PARTNERI SAJTA


479 Shares
479 Shares
Share via
Copy link