Magazin Novi Sad

Rasistički ispad doktorke u Novom Sadu: Je*i se crna kravo! (VIDEO)

doktorka-rasizam-novi-sad

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorka govori devojci da je “crna krava”.

Incident se dogodio u liftu, video je snimila tamnoputa devojka koju je doktorka napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u KCV, prenosi portal Nova.rs.

Zapanjujuć je broj komentara u kojima se ponašanje doktorke pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima.

Ipak, veštom oku neće promaći da doktorka ne nosi ni masku ni rukavice, kao i da apsolutno nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu.

Koronavirus je, takođe, samo izgovor da devojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”.

Incident se dogodio u Novom Sadu, a devojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktorku srela upravo na fakultetu i posle kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.

Utoliko je strašnije što je reč o lekaru koji je položio zakletvu da će poštovati sva ljudska bića bez obzira na boju kože, između ostalog.

Kolege sa fakulteta devojke su snimak predale dekanki Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mere”, mada nije precizirala kakve.

Rasizam na Balkanu se ne meri odnosom prema crncima, već odnosom prema Romima

479 Shares
479 Shares
Share via
Copy link