Magazin

Trza li još uvek neko od ovih postavljenih bombi i zašto ne?

novosti
Foto: P.Milošević

Tokom prethodnog vikenda i čitave nedelje nastavljena je epizoda terorističkih pretnji sa lažnim dojavama o podmetnutim eksplozivnim napravama. Ovakav scenario konstantno se ponavlja već više od mesec dana širom Srbije.

Dojava o bombi dogodila se u tržnom centru Stadion na beogradskoj opštini Voždovac krajem prethodne nedelje, da bi se isti scenario dogodio i ovog utorka u tržnom centru Ušće.

U oba slučaja sprovedena je hitna evakuacija posetilaca i zaposlenih, a policija je utvrdila da je reč o lažnim dojavama.

Još uvek.

Tokom ove nedelje nastavljeno je na još nekoliko lokacija, ponovo su na meti bile škole, ali i vrtići, kao i neke javne i državne ustanove.

Mediji šturo izveštavaju i gotovo da ovu pojavu više niko ne komentariše i ne shvata za ozbiljno. Prihvatili smo je kao još jednu društvenu anomaliju.

Možda svedočenje jednog od zaposlenih u Ušću, o razmišljanju i postupku radnika koje je obezbeđenje po naredbi i u žurbi evakuisalo iz Ušća, govori o još nečemu sa čim smo se saživeli i nastavili dalje.

Naime, kada se sa razglasa tržnog centra čula naredba o hitnoj evakuaciji, radnici koji su se zatekli u smeni oko pola dva poslepodne, znali su da će provera potrajati i da moraju čitavu proceduru sačekati ispred, na pločniku i travnjaku.

Prvo na šta su pomislili bile cu cigarete jer šta će, pobogu, raditi 3 ili 4 sata bez duvanskog dima. Razjurili su se, prema rečima svedoka, radnici po radnjama da pokupe uštekovane pljuge i novčanike pre nego im poslednji put podviknu „NAPOLJE!“.

„Srbi“, kroz osmeh je usledio komentar.

Jedan rat, drugi rat, bombardovanje, ubistvo premijera, demonstracije, sankcije, redovi za hleb, švercovanje goriva i toalet papira, SPS, DOS, SNS i ostali kompletni idioti, Mijatova prečka, komunizam i samoupravni socijalizam, demokratija i kapitalizam, virusi, vakcine, miokarditisi, trombovi i D-dimeri… Sve to smo našli, a bogami i zašli. Na kraju neki od nas i preživeli. Sada smo dočekali nekakve hakere i njihov serijal dojava o postavljenim bombama. Divota.

Svakog čuda tri dana, tako je bilo i u ovom slučaju. Ili ovaj narod toliko boli uvo za sve ili zaista veruje u odbrambeni bedem ove države – Vulin, Stefanović, Gašić. Nekako imam utisak da je ipak prva opcija u pitanju.

Serija dojava o bombama u BG, ba meti tržni centri i dom učenika (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

62 Shares
Share via
Copy link