Novi Sad Vesti

Dojave o bombama u KCV u Novom Sadu i svim beogradskim bolnicama (FOTO)

novi-sad-policija-rotacija-n1-341637-725x408
Foto: N1

Posle serije dojave o bombama u srpskoj prestonici, na red je došao i glavni grad Vojvodine.

Sve je počelo pretnjama o postavljenim bombama na letovima za Moskvu, nakon čega su prijavljene čak 173 dojave u Beogradu. Oni koji su upućivali pretnje nisu birali objekte, počev od škola, železničke stanice, tržnih centara pa do Zoo-vrta.

Na sreću, ispostavilo se da su sve bile lažne.

„Finansijki teroristi“ prete Kliničkom centru Vojvodine

Međutim, danas oko 14 časova na adresu Kliničkog centra Vojvodine su stigla dva mejla sa dojavom da je postavljena eksplozivna naprava.

Prema portalu NS uživo, u mejlu pošiljaci sebe nazivaju „finansijskim teroristima“, a na teren su izašle policijske ekipe. Još nije doneta odluka o evakuaciji.

Foto: Milan Ilić / Ringier / Blic

Ovo je prvi put da se na meti dojava u bombi našao Novi Sad, a sumnja se da su usmerene na izazivanje panike i uznemirenje građana, saopštilo je Tužilaštvo, a prenosi Blic.

Moguće je da se radi o organizovanoj akciji, jer su danas takođe targetirane beogradske zdravstvene ustanove, od kojih su neke dobile preteće mejlove o postavljenim bombama.

Beogradskim zdravstvenim ustanovama upućeni preteći mejlovi

Kako Telegraf saznaje, u jednom od mejlova se navodi da su „u bolnici postavljene 4 eksplozivne naprave“.

Zbog ovih dojava manje ugroženi pacijenti su poslati kućama, zaustavljen je prijem novih, a kontradivezione ekipe su odmah izašle na teren, prenosi Nova.

„Postavili smo 4 eksplozivne naprave, koje mogu da proizvedu detonaciju od nekoliko metara opasnu za ljude i za životinje. Tek ćemo otkriti ko smo“, navodi se u mejlu dojave koji je stigao KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Pored ove ustanove, bomba je prijavljena i na Vojnomedicinskoj akademiji, ali i u KBC Zvezdara.

Foto: Dragan Mujan / Nova.rs

Kako nezvanično saznaje Nova, dojave su stigle u sve zdravstvene ustanove, ali zasad nema evakuacije pacijenata. Policijske snage su po bolnicama raspoređene prema prioritetima.

Ima mnogo ležećih pacijenata, a samo u  KBC „Dr Dragiša Mišović“ ima ih više od 400, kao i nekoliko desetina pacijenata na respiratorima, prenosi Nova.

Izvori: Blic, NS Uživo, Nova

Serija dojava o bombama u BG, ba meti tržni centri i dom učenika (FOTO)

OGLAS

63 Shares
Share via
Copy link