Novi Sad Vesti

Kako je poslovođa novosadskog DM-a ‘olakšao’ firmu za 32.856.326 dinara

Policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila N.Z. (43) iz Beograda i D.K. (49) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili drogeriju „DM“ za 32.856.326 dinara.

N.Z, bivše odgovorno lice drogerije, tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica i pranje novca, dok je D.K, odgovorno lice privrednog društva „Kantar viljuškari“, osumnjičen za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je D. K, od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine, osumnjičenom N.Z, po prethodnom dogovoru, izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za drogeriju „DM“, koje nisu izvršene.

Na taj način N.Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17.121.254 dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N.Z. se, takođe, tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15.735.072 dinara, koja nije isporučena DM-u, već ju je, kako se sumnja, prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Kineski Del Boj prodavao kiselu vodu kao vakcinu, nepoznato gde je završilo 58.000 doza

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

305 Shares
305 Shares
Share via
Copy link