Magazin Srbija

Đuka priznao poraz: Ovo nam je ozbiljna lekcija, čestitamo narodu i menjamo status

vladimir-djukanovic-djuka
Foto: Instagram/Vladimir Đukanović

Posle Aleksandra Vučića, još jedan naprednjak priznao je da je taktika države i državnih organa oko Rio Tinta bila pogrešna.

Vladimir Đukanović, član Glavnog odbora SNS, na društvenim mrežama napisao je sledeći status.

– Ovo nam je ozbiljna lekcija iz koje moramo kao stranka da izvučemo pouke. S narodom mora mnogo više da se razgovara, kao i s ljudima koji skroz drugačije politički misle u odnosu na nas. Prihvatamo politički poraz koji nam je narod naneo, čestitamo narodu i menjamo status.

djuka

Zanimljivo je da je do samo pre nekoliko dana Đuka vrteo drugu priču, otvoreno podržavavši angažovanje kompanije koja je u celom svetu na zlom glasu kao zagađivač prirodne sredine, podseća Nova.rs.

– A šta mi koji hoćemo Rio Tinto? Evo, ja hoću Rio Tinto. Hoću protest zato što vi ometate da dođe Rio Tinto. Hoćemo protest protiv vas. Što se to nama ne dopušta? Što se mi odmah proglašavamo kao ljudi koji ne žele dobro Srbiji i to medijski tako ‘halabučete’? Evo, hoćemo protest da želimo Rio Tinto u Srbiji – poručio je Đukanović.

Podsetimo, na juče održanoj vanrednoj pres konferenciji predsednik Srbije takođe je priznao da je njegova partija, kao i država, imala potpuno pogrešan pristup rešavanju problema angažovanja kompanije Rio Tinto u Srbiji.

– U samom zakonu, kao što sam rekao prilikom prethodnih obraćanja i uprkos činjenici da sam od retkih predsednika koji je vraćao zakone Skupštini, poput Zakona o vodama. Dogodilo se nešto da u želji, kako sam razumeo ljude iz Vlade, da donesu najbolji mogući zakon, oni su doneli zakon u kojem je jedna stvar meni bila problematična, a to su rokovi koji se daju sopstveniku nepokretnosti, bilo zemljišta, bilo kuće – rekao je Vučić i dodao da Zakon nije prošao kroz javnu raspravu.

– Nije donet u hitnom postupku, ali svi postupci kojima se reguliše zakon su hitni. Ono što je bilo protivustavno, Zakon nije prošao kroz javnu raspravu, objašnjenje je kovid, ma nemojte. Svi bi pozvali na stranačke skupove i pet miliona ljudi, a za javnu raspravu im je kovid problem. U skladu sa tim, konsultovao sam se sa pravnim stručnjacima i našao sam još stvari koje nisu dobre.

Vučić: Nemamo pravo da uništavamo više života nego što je planirano

498 Shares
498 Shares
Share via
Copy link