Srbija Vesti

Đuka traži odlaganje suđenja Hrkalovićki i da duže može da ostane u izlasku

dijana i djuka
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Vladimir Đukanović, funkcioner Srpske napredne stranke i advokat Dijane Hrkalović, nakon današnjeg glavnog pretresa pred Specijalnim sudom u Beogradu, objasnio je da je imao obaveze oko izbora, te da zbog toga odbrana nije spremna, a još je pojasnio i zbog čega je tražio se Hrkalovićevoj produži vreme koje može biti van kuće.

– Zbog mog učešća na izborima, jednostavno, imao sam posla oko toga i nismo stigli da se pripremimo. Još uvek nisam poslao zahtev da ona (Dijana Hrkalović prim. aut) bude duže van kuće i to je jedan od razloga – rekao je Đukanović za medije objašnjavajući šta je mislio pod tim da zbog izbora nisu stigli da spreme odbranu i dodao:

– Sada, kada je tužilac izneo dokazne predloge, video sam da nemam neke stvari, te sam zatražio i to da dobijem na uvid.

Objašnjavajući zbog čega je tražio da Hrkalovićeva, imajući u vidu da boravi u kućnom pritvoru sa nanogicom, dobije da duže vreme bude van kuće, naveo je „jedan od razloga“:

– Ja sam podneo zahtev za kućni pritvor, jer ona ima i ozbiljnih zdravstvenih problema, kako bi i imala adekvatnu medicinsku negu je jedan od razloga što sam tražio da joj se zameni mera“, rekao je Đukanović i poručio da će na sledećem pretresu odbrana biti spremna.

Dijana Hrkalović se, podsećanja radi, na današnjem glavnom pretresu izjasnila da nije kriva, potvrdila je da je razumela optužnicu i da u međuvremenu nije menjala lične podatke. Ona je u sud stigla iz kućnog pritvora, u kom boravi uz elektronski nadzor, to jest nanogicu, a optužena je da je zajedno sa bivšim načelnikom Odeljenja za specijalne istražne metode Dejanom Milenkovićem i bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem trgovala uticajem.

Šušnjićev branilac Nebojša Petrović tražio je da se njegov klijent oslobodi čuvanja obaveze čuvanja podataka operativne obrade kako bi svoju odbranu mogao da iznese u celosti. Branilac je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“. Advokat je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“.

Zamenik tužioca je rekao da ostaje kod svih dokaznih predloga i za sve dokaze smatra da su od bitnog uticaja za ovaj slučaj.

Izvor: Direktno

Ispovest policajca osuđenog za Savamalu: Vučić me slagao, Hrkalović mi pretila (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link