Magazin

Đoković ponovo o vakcini: Nisam stručnjak i zbunjen sam, ali želim da imam opciju

novak-jelena-djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dospeo je u žižu svetske javnosti, ali ovaj put razlog nisu bile blistave teniske partije, već njegov stav o obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa, o kojoj se u sportskim krugovima sve više priča.

“Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne”, napomenuo je Đoković.

Odmah posle Đokovićeve izjave oglasio se i Predrag Kon, iskusni epidemilog, koji mu je sugerisao da kao uticajna ličnost treba da se suzdrži od takvih komentara u oblasti koju ne poznaje.

“Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”, objavio je Kon na svom Facebook profilu, a preneo Mondo.

“Njujork tajms” je posle toga objavio Đokovićevu izjavu u kojoj je priznao da je pomalo zbunjen oko svega.

“Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem na ovu temu jer je ona važna i imaće uticaja na sve nas. Da budem iskren, kao i ostatak sveta, pomalo sam zbunjen. Uprkos tome što imam pristup informacijama i resursima, u nedoumici sam šta bi bilo najbolje učiniti”, preneo je američki list saopštenje koje je dostavio tim Novaka Đokovića.

Novak Đoković koji se prethodnih dana u javnim razgovorima sa kolegama teniserima i ostalim sportistima bavio korona virusom, zaštitom i pitanjima vezanim za vakcinaciju, večeras će se ponovo obratiti javnosti, jer je dogovorio Instagram live sa italijanskim igračem Fabiom Fonjinijem i njegovom suprugom Flavijom Penetom, pa je za očekivati da bi opet mogao da kaže po koju o toj veoma osetljivoj temi.

Bil Gejts: Vakcina protiv virusa korona za 18 meseci, novac nije problem

75 Shares
Share via
Copy link