Magazin

Đoković za američke medije o NATO agresiji: Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu?

djokovic
Foto: Printscreen

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković govorio je o Srbiji i detinjstvu obeleženom NATO bombardovanjem Srbije 1999. godine, preneo je Index.

Reč je o intervjuu koji je nastao 2020, ali je sada ponovo aktuelan.

Đoković se upitao kako je bilo moguće da se velike sile udruže i odluče za tako nešto, prenosi Danas od hrvatskog portala.

U razgovoru za NBC 5 kod novinara Grejma Bensindžera pričao je o događajima na prostoru bivše Jugoslavije.

– Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to mogao razumeti. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma – rekao je on.

– To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i besa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje? – rekao je Đoković.

– Ljudi u Srbiji su puno propatili u poslednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu više od milion Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da nas to može učiniti jačim – rekao je, između ostalog, Đoković.

Intervju u celosti možete da pogledate OVDE ili u nastavku, dok je tema bombardovanja pokrenuta na oko pola sata razgovora.

Đoković osvojio US Open, pa poručio: „Da nisam iz Srbije, davno bih bio dignut u nebesa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link