Magazin

Đilas odgovorio na optužbe da „pravi dil“ sa Vučićem

Printscreen/N1

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas se osvrnuo na optužbe da „pravi dil“ sa šefom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. On je podsetio da je najviše napadan od strane SNS i da nema potrebe bilo kome da dokazuje svoj opozicioni legitimitet.

– Ako je iko napadan od strane Vučića i SNS – to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS – to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet? Građani Beograda znaju da sam, kao bivši gradonačelnik, neko ko ne želi da oni budu taoci neprincipijalnih koalicija i da se agonija borbe za izbore oduži. Pozvao sam javno Vučića i mogao je da kaže “ne”, ali je i on svestan da niko nema većinu koja garantuje stabilnost u Beogradu. Uostalom da pitam – o čemu bi se pravio dil? Da se ne prekraja volja Beograđana? Tu nema nikakvih dilova – podvlači on i dodaje da, prema zakonu, u situaciji gde je izjednačen broj odbornika vlasti i opozicije, treba da dođe do novih izbora.

– Zakon jasno kaže da ako je odnos 55:55 ide se na nove izbore. Moj zahtev je da se ne prekraja volja Beograđana time što će neke stranke koje su tvrdile da su opozicione i tako dobile glasove, sada preći na drugu stranu. To bi bio dil. Ono o čemu treba da pričaju cela opozicija i stranke vlasti jeste kako će izgledati ti izbori da bi oni napokon bili demokratski, bez svih onih stvari kojima smo bili svedoci u vremenu pre izbora i na sam dan izbora – zaključuje Đilas.

Izvor: Nova.rs

Vučić najavio razgovore s Đilasom i „zapretio“ novim odlaskom s vrha SNS

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

94 Shares
Share via
Copy link