Magazin

Dirljivo Balaševićevo pismo jednom Zadraninu

Kći Đorđa Balaševića Jelena ili Beba kako je od milja svi zovu, na svom je Facebook profilu objavila očevo pismo Borisu Marinu, Zadranima poznatijem kao Boro Poštar.

Marin je nakon objave da će se nakon 30 godina održati Balaševićev koncert u Zadru, ponukan negativnim komentarima na društvenim mrežama, stao u obranu Balaševića kao čoveka i umetnika te na svom Facebook profilu koncem aprila napisao između ostalog i ovo:

“Eto, ovih dana najavljen je koncert u Zadru poznatog vojvođanskog kantautora Đorđa Balaševića. Oko toga se počela već dizati kuka i motika kod pojedinih naših sugrađana. Onih ‘običnih’, ali i njegovih kolega po struci. Pišu se po fejsu laži i izmišljotine. Čovjeku se spočitava, namjerno i lažno, da je velikosrbin, četnik i pitaj Boga što sve ne. A istina je sasvim drukčija od tih zlih jezika.

Mi Hrvati imamo toliko dobrih pjevača i pjevačica… Imamo klape… Od davnina smo muzikalan narod, to je istina, ali nitko, baš nitko ljepšu pjesmu o Vukovaru nije napisao i ispjevao od tog prozvanog Balaševića. Čovjeka koji je i kroz pjesmu osudio četničku i JNA agresiju na Hrvatsku. Čovjeka koji je za sve Srbe u Srbiji koji gledaju na stvari ovako kao i ovi naši zbog kojih ovo i pišem ‘ustaša i neprijatelj Srbije’, a ovdje kod nas je četnik… ili što sve već ne.

E, pa, gospodo, sramite se!…”

Beba je na Marinov status naletela u utorak i o tome naravno obavestila oca. Njegova izjava ga je očigedno dirnuo, te je Borisu napisao pismo koje je ona prenela na svom Facebook profilu.

Mi ga prenosimo u celosti.

61 Shares
Share via
Copy link