Magazin

Bačen je u kontejner čim se rodio, a danas ima 29 godina i čitava planeta mu se divi (VIDEO)

biznismen

Fredi Fidžers je 29-godišnji direktor firme Figgers Communication, koju je osnovao još kao tinejdžer. Njegov biznis danas vredi 62 miliona dolara, ali to nije sve. Vlasnik je četiri patenta i od kad je bio dete zaluđen je tehnologijom.

Zahvaljujući toj pasiji i izraženoj radnoj etici, postao je preduzetnik, inovator ali i filantrop.

Njegova priča počela je u rodnom Kvinsiju na Floridi, gde ga je majka ostavila u kontejneru brzo po rođenju. Imao je svega dva dana kada su ga udomili Nejtan i Beti Fidžers.

Kada je imao devet godina, od usvojitelja je dobio prvi kompjuter na poklon i sam ga je popravio. Već sa 12 godina radio je kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je sopstvenu firmu.

Kada je Nejtanu dijagnostikovan Alchajmer, Fredi mu je pomogao – napravio mu je patike sa GPS signalom i mogućnošću dvosmerne komunikacije. Kasnije je taj program prodao za 2,2 miliona dolara. Od tih para pokrenuo je svoju firmu.

S 24 godine Figgers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim neverovatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce – uzor je u svojoj zajednici, sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune penzionerima. Ima vremena i volje za sve.

Izvor: Rekreativno

Život najinteligentnijeg čoveka na svetu bio je čista agonija, a njegov kraj jadan i bedan

287 Shares
287 Shares
Share via
Copy link