Novi Sad

Pao diler iz Futoga, pretresom kuće otkriveno više od 3 tone marihuane

novi-sad-policija-rotacija-n1-341637-725x408
Foto: N1/Ilustracija

Novosadska policija lišila je slobode 03. oktobra B.S. iz Futoga, kada je prilikom pretresa njegove kuće pronađeno više od 3 tone marihuane.

U saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičenom B.S. je  određen pritvor u trajanju do 48 sati.

Protiv ovog lica Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Delo koje se  stavlja na teret okrivljenom kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije, članom 246, stav 1, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Nakon izvršenog veštačenja opojne droge, naredbom o sprovođenju istrage se osumnjičenom B.S. stavlja na teret da je u kući u Futogu neovlašćeno držao radi dalje prodaje ukupno 3,304 kilograma kanabisa, kao i semenke indijske konoplje bruto mase 14,27 g.

Osumnjičeni je u zakonskom roku priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, gde je saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora prema osumnjičenom B.S. zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: VJT u Novom Sadu

Vulin: Isto hapsimo one sa jednim džointom i one sa kilogramom heroina

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.5K Shares
3.5K Shares
Share via
Copy link