Magazin Srbija

Dve devojčice se krvnički tuku, dečaci navijaju, a mi Bog zna kako zgražavamo

devojcice tuca

Uznemirujući video snimak surove tuče između dve devojčice u dvorištu jedne osnovne škole u Smederevskoj Palanci šokirao je korisnike društvene mreže Tviter.

Na snimku se vidi kako se dve tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, daju savete, pa čak i navijaju.

Povodom ovog incidenta oglasila se Osnovna škola „Heroj Radmila Šišković“, ispred čijeg se dvorišta i dogodila ova tuča.

– Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 časova došlo je do tuče učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu „Heroj Radmila Šišković“. Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamerne i neprimerene – navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

– Kao škola ne možemo da kontrolišemo šta se tu u večernjim satima događa. Bez obzira na sve to, mi smo preduzeli sve mere predostrožnosti koje su u našoj nadležnosti, kako bismo sprečili da se to ponovo dogodi. Napominjemo da su o ovom nemilom događaju obavešteni Školska uprava i organi reda – navode iz OŠ „Heroj Radmila Šišković“.

Podsetimo, pre desetak dana, tačnije 16. septembra, stavično nasilje dogodilo se i u Maloj Krsni kod Smedereva, kada su dve učenice 8. razreda Osnovne škola Đura Jakšić pretukle i vređale trinaestogodišnju devojčicu.

Ona je tom prilikom zadobila teške povrede i iščašenje vilice, zbog čega je mogla da jede samo na slamčicu.

Osmakinje devojčici iščašile vilicu i krvnički je tukle ‘jer ih nervira kao pojava’

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

286 Shares
286 Shares
Share via
Copy link