Balkan Magazin

Kira peva, mi plačemo: Samo da rata ne bude (VIDEO)

Simboličan oproštaj od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića priredila je devojčica, koja je u pratnji oca u blizini Spomenika ubijenoj deci opkoljenog Sarajeva, otpevala pesmu “Samo da rata ne bude”.

Haris Abdagić, kantautor iz BiH, i njegova ćerka Kira već duže vremena na JuTjub kanalu pod nazivom “Tata i Kira, raspevana lektira” objavljuju snimke na kojima devojčica izvodi različite pesme.

Ovog puta dirljivo izvođenje u čast Balaševića podelili su na svojoj Fejsbuk stranici uz oproštajnu poruku.

Tata i Kira – Da rata ne bude

Znaš šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas naučio. Hvala ti Đorđe Balašević! Vole te tata, Kira i mama. <3 <3 <3

Youtube: https://youtu.be/CKL0qnlRsZ0

Posted by Tata i Kira, raspjevana lektira on Saturday, February 20, 2021

“Znaš šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas naučio. Hvala ti, Đorđe Balaševiću. Vole te tata, Kira i mama”, naveli su.

Mnogo je simbolike u oproštaju tate i Kire, s obzirom na Balaševićevu vezu sa Sarajevom.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu novosadski kantautor pokazao je jasan stav protiv rata, a građanima je pružio podršku brojnim pesmama od kojih se ističe “Sarajevo će biti sve drugo će proći”.

Takođe, Balašević je bio jedan od prvih muzičara koji je posle rata odlučio da gostuje u Sarajevu. Iako je ova njegova odluka izazvala u Srbiji oprečne reakcije, Đole je kao i uvek, ostao dosledan svojim rečima.

Početkom februara, u konvoju koji je pored ekipe obuhvatao i mirovne snage, Balašević se zaputio u Sarajevo gde je 8. februara trebalo da održi prvi koncert.

Tokom snimanja dokumentarnog filma 2018. godine, Balašević je za Al Džaziru govorio o emotivnim koncertima iz 1998. godine.

“Sarajevo nije imalo problema s emocijama što ga je na kraju i skupo stajalo. Međutim ti koncerti su se previše oteli kontroli i bili su bliži nebu nego zemlji. To je emocija koja se ne može ponoviti”, rekao je tada Balašević.

Izvor: Nova.rs

Noć u kojoj je Jugoslavija plakala i pevala (FOTO+VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

93 Shares
Share via
Copy link