Magazin

Devojčica (8) poreklom iz Niša ošišala kosu prvi put da bi je donirala deci koja se leče od raka

devojcica-donacija-kose

Osmogodišnja Mila Vasić poreklom iz Niša, koja živi u Beču, prvi put od rođenja ošišala se ove nedelje i to da bi donirila svoju kosu deci koja se leče od raka.

Milina mama Sonja Savić Vasić kazala je da je njena ćerka došla na ideju da pokloni najveći deo svoje kose pre nekoliko meseci i pre nekoliko dana u frizerskom salonu u Nišu ošišali su joj kosu dužine oko metar, piše Beta.

– Nisam sigurna da li je to videla na televiziji ili čula od drugarice, ali je jednog dana došla i rekla da bi želela nekom detetu da pomogne jer ima zaista dugu kosu. Zaista sam se oduševila kada sam to čula jer znam koliko joj je kosa značila, koliko je bila emotivno vezana za nju – rekla je Savić Vasić.

Ona je kazala da je Milina odluka bila da se ošiša u Nišu, prilikom prve posete domovini, a ne u Beču gde žive.

– Njena je želja bila da pomogne deci u Srbiji i mi smo je podržali u tome. U međuvremenu, do prvog dolaska u Niš, maltene sam je milion puta pitala da li je sigurna da hoće da se ošiša, s obzirom na to da smo joj od rođenja samo skraćivali kosu po par centimetara i bila joj je duga skoro do kolena – izjavila je Savić Vasić.

Do prvog dolaska u Niš, dodala je Savić Vasić, raspitala se gde u tom gradu može da se donira kosa i saznala da je to u frizerskom salonu “Selfi”.

– Taj salon sarađuje sa udruženjem ‘Uvek sa decom’ koje pomaže deci koja se leče od raka i donatore kose šiša besplatno – objasnila je Savić Vasić.

Prema njenim rečima, posle nekoliko slobodnih dana provedenih u rodnom Nišu, vraćaju se u Beč zaista ponosni na svoju ćerku, a i ona je srećna što će njena kosa pomoći nekom detetu da se bolje oseća.

Mlada heroina Viktorija (8) donirala kosu za izradu perike drugarici oboleloj od raka

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link