instagram-popularnost-telefon
Lifestyle

Desetogodišnjak hakovao Instagram

Klinac iz Finske dobio je 10 hiljada dolara nakon što je pronašao sigurnosni propust u sistemu popularne društvene mreže Instagram. Greška je ubrzo ispravljena, a ovaj dečak ušao je u istoriju kao najmlađi lovac na greške.

Ovaj mladi genije se zove Jani i po pravilima Instagrama ne bi čak ni smeo da ima svoj profil na ovoj mreži za deljenje fotografija dok ne napuni 13 godina. To ga nije sprečilo da otkrije da postoji sistemska greška mu je omogućila da briše komentare drugih korisnika na tuđim objavama. Nakon što je otkrio ovo, kontaktirao je Facebook, koji je vlasnik Instagrama. Stručnjaci iz ove kompanije su napravili drugi profil za Janija, kako bi im dokazao svoju teoriju, a desetogodišnjak je to i uradio.

Mnoge kompanije nude novac ljudima, ali i deci očigledno, koji otkriju ovakve i slične propuste, i jave im na vreme, a ne zloupotrebe te informacije. Primera radi, od 2011. godine samo Facebook je isplatio preko 4 miliona dolara svakom ko im je ukazao na sigurnosne probleme i uspeo to i da dokaže.

Jani, kako je rekao finskim novinama Iltalehti, planira od nagrade da kupi novi bicikl, opremu za fudbal i kompjutere za svoju braću. Zahvaljujući ovom dečaku, korisnici Instagrama ne moraju da brinu za svoje komentare na objavama na Instagramu.

Pročitajte kako napraviti idealnu sliku za Instagram

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share