Magazin Poznati

Bodiroga dao fantastičnu definiciju patriotizma koju svi treba da čujemo: „Jedino možemo da se borimo“

bodiroga
Foto: printscreen

Dejan Bodiroga ostavio je veliki trag u srpskoj košarci igrama za reprezentaciju Srbije, a njegov lik i delo pamte se i širom Evrope i sada se nalazi na čelu Evrolige.

Osim sportskih dostignuća, pokazao je i i svest o vremenu u kojem živi, problemima u društvu i političkoj situaciji, a prošle godine je uoči izbora bio deo „Proglasa“ gde je pozivao građane da se bora kako bi promenili stanje u kojem smo nalazili.

Sada je kao gost jutarnjeg programa Tv Nova govorio pored situacije sa Evroligom pričao o brojnim problemima, a njegove rečenice o patriotizmu treba da čuje svako.

– Patriotizam je kada svaki čovek živi pošteno, ne krade, bez obzira kojim se poslom bavi. Koji vodi računa o svom bližnjem koji vodi računa o komšijama, o drugim ljudima sa kojima deli život, mislim da su to patriote. Mislim da nema veze sa tim da li igra za reprezentaciju, već načinom života. Živimo u jednom vremenu gde je sistem vrednosti poremećen. i gde jednostavno nam je društvo podeljeno. Imamo potrebu da nemamo toliko podela i da imamo uvažavanje jednih drugih i poštovanje različitosti.

Pričao je i o neregularnoj utakmici kada su srpski izbori u pitanju.

– Svi želimo da stvorimo uslove za mlađe generacije i da stvorimo bolje društvo u odnosu na ovo. Mislim da je obaveza da se borimo i da dođe do tih promena. Jedino možemo da se borimo, znamo da igramo na gostujuećm terenu, da imamo suđenje protiv nas i da obezbedimo uslove za mlađe generacije.

Izvor: Nova

Pismo koje američki predsednik Vudrou Vilson 1918. napisao srpskom narodu pročitano je u svim crkvama i objavljeno u svim dnevnim novinama

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link