Magazin

Vučićev glasnik ima poruku za SPS: Gorko ćete se pokajati, bićete pohapšeni sa svojih 11%

anđus
Printscreen

Kontraverzni novinar, sportsko-politički analitičar, Dejan Anđus prešao je dugačak put od bliskog prijatelja Aleksandra Vučića, do njegovog protivnika, oštrog kritičara i natrag, možda ne do prijatelja, ali svakako do korisnog šrafa u propagandnoj mašineriji njegove lične vlasti.

Sada je Anđus otišao i korak dalje u svojim vanserijskim obraćanjima jer je nakon završenih izbora u svojoj emisiji koju prenosi TV Objektiv imao zadatak da prenese jasnu i nedvosmislenu poruku Ivici Dačiću i Socijalističkoj partiji Srbije.

Anđus je preneo Dačiću i ekipi da se ne šale oko ucenjivanja Aleksandra Vučića jer on može vrlo lako da napravi vlast sa grupacijom oko Dragana Đilasa. On je rekao da bi takva proevropska vlast trajala pune dve decenije, te da bi taj period neki članovi i pojedinci iz SPS-a proveli iza rešetaka.

Zbog svega toga Anđus je siguran da će SPS odigrati pametno i da će biti partner Srpske napredne stranke i u narednoj Vladi.

– Gotovo sam siguran da će biti u novoj vladi, samo treba videti šta, koliko i kako zastupljen. Sa druge strane, nemoj da se uljuljkuju, da sanjaju i zamišljaju da oni mogu da budu nekakav ucenjivački potencijal. Oni sa svojih 11 posto mogu da budu nigde, mogu da budu pohapšeni – poručio je Anđus kvazi socijalistima.

Naprednjacima SPS ne treba za vlast ni na republičkom ni na gradskom nivou, preneo je poruku Anđus, te im poručio da im se vrlo lako može desiti „da svaki dan proklinju svojih 11 posto“, naročito kada se pojedincima otvori skrivani dosije.

On veruje u mudrost Ivice Dačića, ali im je „za svaki slučaj“ ponovio uz „jedno malo podsećanje i napomenu“.

– Moje je da kažem za svaki slučaj njima. Lično mislim da je Dačić korektan, da je on veran saradnik predsednika Vučića i ne vidim tu ikakav problem. Nemoj da sanjaju da su oni ti ucenjivači. Obiće im se o glavu i gorko će se pokajati pojedinci koji budu tako razmišljali, u to sam siguran – preneo je preporučenu pošiljku vrhu SPS-a voditelj Dejan Anđus.

Eto drage srpske demokrate i borci za demokratiju… Za ovo ste se borili, za ove kombinacije i poštene izbore i pregovore oko podele plena. Sve nas sa završenim Fakultetom političkih nauka trebalo bi da bude sramota, naročito zbog ove reči „nauka“ u samom nazivu ustanove.

Umesto Platona, Aristotela, Vebera, Makijavelija i ostalih teoretičara i briljantnih umova nekog prošlog vremena valjalo bi budućim polaznicima ove beskorisne četvorogodišnje edukativne radionice obezbediti sabrana dela Vučića, Dačića, Palme, Šešelja i Vacića kako bi imali bilo kakve šanse u ovom političkom bazenu punom pirana i ajkula koje se međusobno miluju i uvažavaju, te zajedno istrebljuju svaku nevinu dušu koja zaluta na njihov teren.

A šta kažete na ideju da se, naposletku, svi zajedno učlanimo u SNS?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.3K Share
1.3K Share
Share via
Copy link