Svet

Deda Mraz užurbano uči kako decu da obraduje u vreme epidemije, a mesto mališana u krilu će držati laptop

deda_mraz-epidemija-korona
Foto: 021.rs

Da epidemija koronavirusa menja sve što volimo, sve što nam je poznato i sve čemu se radujemo pokazuje i slučaj Deda Mraza koji vežba beskontaktnu komunikaciju sa decom.

Naime, zbog loše epidemiološke situacije u Velikoj Brtitaniji, Deda Mrazevi su krenuli u školu u kojoj uče da koriste nove tehnologije i na taj način zadrže svoj posao i donesu sreću mališanima.

Doček Božića i obilazak dece za vreme novogodišnjih praznika u Velikoj Britaniji zbog pandemije je promenjen, pa su tako okupljanja obustavljena, a Deda Mraz će u svom krilu umesto deteta držati laptop putem kojeg će im se obratiti.

Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Deda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi naučili da koriste nove tehnologije, te testirali kako će za vreme božićnih i novogodišnjih praznika razgovarati sa decom.

Ovu edukaciju je organizovala jedna od kompanija koja se bavi dečijim događajima, pa je tako odlučila da pruži nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje dece i Deda Mrazeva.

Naime, putem Fejsbuka Deda Mrazevi će započeti virtuelne video četove, a deci će biti omogućeno da kroz taj svet tehnologije osete prave čari Božića, pa će moći da imaju virtuelnu vožnju saonicama ili se da upute u potragu za blagom sa vilenjacima.

“Nismo želeli da riskiramo zdravlje dece i drugih održavanjem uobičajenih božićnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lokdauna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, deca neće morati da čekaju u redu, već će imati ‘svog’ Deda Mraza i s njim komunicirati iz svog doma. Božić je uvek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći”, kazala je Helen Nurse koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, prenosi 021.

Oni će morati da savladaju nove tehnologije i nauče kako da uspostave video poziv s mališanima koji ih željno očekuju.

Fantastični deka koji svojoj ženi svira serenadu pod bolničkim prozorom je jasan dokaz da je ljubav nepobediva

Share via
Copy link