Vesti

Deca skandirala “Ubij Srbina”, mladi fudbaleri iz Splita isključeni sa takmičenja (VIDEO)

turnir sarajevo
Foto: Printscreen

Na dečjem fudbalskom turniru u Sarajevu napadnuti su roditelji dece koja nastupaju za fudbalski klub Zvezdara.

Grupa maskiranih huligana su suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje, dok je jedan od njih čak uboden dva puta.

Napadači uhapšeni

Sarajevska policija je identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za taj napad. Oni se terete za nasilničko ponašanje, prenosi 021.rs.

Uhapšeni su E. B. (20) iz opštine Novi grad Sarajevo, A. T. (27) i H. D. (28) iz Ilidže i E. H. (23) iz Vogošće.

– Jedan od roditelja je uboden nožem, na sreću bez težih povreda. Otpušten je u hotel. Zahvaljujemo svima koji su se javili da ponude bilo kakvu pomoć… Deca su bezbedna, policija je u hotelu, nema nikave tenzije, nastavljen je turnir. Ostaćemo da završimo turnir zbog dece, izjavio je sekretar Fudbalskog kluba Zvezdara, Ivan Stojimirović.

Oglasili su se brojni zvaničnici iz BiH i Srbije koji su osudili taj događaj. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se odmah sastala sa gostima koji su napadnuti na Ilidži, a nemili događaj je osudio i premijer KS Edin Forto.

“Ubij Srbina”

Na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu za 15 godina postojanja nisu zabeleženi incidenti, ali je to juče, nažalost, promenjeno, u dva odvojena incidenta.

Naime, dečja fudbalska ekipa iz Splita, čiji su članovi na turniru koji se igra na Ilidži skandirali “Ubij Srbina” sankcionisana je i ubuduće neće učestvovati na tom takmičenju.

– Bilo je nekih priča da su to deca iz Sarajeva, ali nisu. To je jedna ekipa iz Splita iz Hrvatske gde se i trener izvinio na ovome svemu, ali nećemo dopuštati ovakve ekscese i nećemo ih više primati na ovaj turnir, rekao je organizator turnira, Almir Prguda.

Turnir je nastavljen bez daljih incidenata. Igrači Fudbalskog kluba Zvezdara od jutros su odigrali dve utakmice i obe pobedili, a na tribinama bio je i roditelj jednog od mladića kojem je sinoć nakon uboda ukazana medicinska pomoć.

Izvor: 021.rs

Oglasili se roditelji napadnuti u Sarajevu: “Samo smo vas Srbe čekali”

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link