Vesti Novi Sad

Od hobija do posla – fotografije pune ljubavi ove dečije fotografkinje

Činjenica je da je rad sa decom uvek zabavan. Hvatanje iskrenih dečijih emocija jeste posao u kojem ova talentovana devojka uživa, a kaže da je uvek veselo kada porodica i ona zajedno pokušavaju da nasmeju i opuste dete i da uvek ima zanimljivosti na slikanju.

ljiljana_nedic_2
Foto: Ljiljana Nedić

– Ja recimo volim da fotografišem nered koji dete napravi. Namestim tako ćebence, rekvizite oko deteta, cveće, sve pod konac, kako koje dete stavimo, ode cela scenografija. E to mi bude jako slatko da zabeležim, to je ono sto je dečiji karakter, radoznalost, volja, izbor da stvari oko sebe upozna i namesti onda kako ono želi – kaže ona i dodaje da se uvek sa slikanja vrati prepuna utisaka i anegdota. Za naš portal otkriva jednu od skorašnjih.

– Fotografisala sam krštenje i bilo je jako toplo, sveštenici sami biraju da li će dete samo poprskati ili skroz potopiti u vodu. Obicno dečica, kad ih potopite u vodu plaču, stresno im je. Moj divni model, kad su ga potopili u vodu, počeo je da se brčka u njoj i da uživa, a plakao kad su ga izvadili, nije hteo napolje. Bio je to sjajan prizor i zaista smo se svi nasmejali, dok se on brckao i uzivao u svetoj vodi – priča ona.

Osim dečijih događaja, ona fotografiše i venčanja, devojačke večeri i slične događaje, te su osnovni motivi na njenim fotografijama ljubav i sreća. Ljiljana kaže da je neopisiv osećaj kada shvati da je imala to zadovoljstvo da zabeleži najlepše trenutke koji ostaju ljudima kao uspomena za ceo život. Njen stil je u skladu sa temama kojima se bavi, nežan i roze, kao deca, poput ljubavi i sreće, a njene fotografije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Kaže da nema omiljenu fotografiju, a u šali da su sve njene fotografije kao njena deca.

– Zaista je tako, svako dete koje fotografišem postane mi drago kao i svaka fotografija. U tih par sati rada, upoznam to dete, znam šta mu smeta, na šta plače, kako se smeje… Mada, na jednom slikanju se sve poklopilo – mali Uroš sa kapicom i zanimljivim stajlingom, drvenim stolom, slovima i ostalim rekvizitima, a tek kad se nasmešio, nije moglo bolje ispasti – ističe ona.

ljiljana_nedic_5
Foto: Ljiljana Nedić

Avatar

Aleksandra Aleksić

komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


616 Shares
616 Shares
Share via
Copy link