Vesti Novi Sad

Od hobija do posla – fotografije pune ljubavi ove dečije fotografkinje

Lokacije i rekvizite za fotografisanje bira u zavisnosti od teme, a kada su krštenja u pitanju, trudi se da olakša porodici, jer je tad dan prepun sadržaja, ali tako da se izvuče najbolje što može od situacije, u čemu i uspeva, što se vidi na njenim fotografijama. Inače, lokaciju bira u dogovoru sa porodicom, a rekvizite u zavisnosti od onoga što želi da naglasi, trudi se da svaki set bude drugačiji i poseban.

Ljiljana je za sve vreme koje se bavi fotografijom, upoznala sebe i shvatila šta joj leži i u čemu uživa.

– Za pejzaže nemam osećaj, ne znam da ih radim, nije mi zanimljivo, a mnogo poštujem one koji umeju. Volim portrete, a to upravo i radim, volim emocije da zabeležim, simboliku, to je ono što sam gledala i na onim fotografijama koje sam satima posmatrala, to je ono što se trudim sad i sama da zabeležim, a za to imam priliku svake nedelje. Ono što bih volela pre je da pokupujem celu radnju sa rekvizitima, ionako samo o njima pričam i stalno sam u potrazi, a onda je dalje nebo granica –  priča Ljiljana kroz osmeh.

Mnogima neobično deluje da je devojka koja je završila medicinu našla sebe u nekom drugom poslu, ali zaista je tako i mnoge zadovoljne porodice zahvalne su joj na životnim izborima, koji su doveli do toga da sada radi ono što je ispunjava, a dotiče i srca drugih.

ljiljana_nedic_3
Foto: Ljiljana Nedić

– Fotografija je trenutno moj posao. Suviše je tu ljubavi, volje, truda, energije uloženo da bi bio samo hobi. Sam čin fotografisanja je samo deo posla, sati i sati, pa i dani su posle uloženi u obradu fotografija. Bilo je dana kad se nisam makla od laptopa, da bih što pre stigla da završim dvd porodici koja jedva čeka da ih vidi, razumljivo. Trenutno je to moj glavni izvor prihoda i biće to, čini mi se još dugo, ali više bih zbog vremena, truda i emocija uvrstila ovo u posao, ne u hobi. A eto, onda bih bila jedna od retkih koji rade upravo ono što vole – završava priču Ljiljana Nedić.

Pogledajte galeriju njenih fotografija

Ako i vi želite da najlepše trenutke iz života vašeg mališana zabeležite na ovako originalan način kontaktirajte Ljiljanu preko njene Facebook stranice Mali foto kutak Lily ili instagram profila malifotokutaklily.

Pročitajte više o novosadskim fotografima

 

Avatar

Aleksandra Aleksić

komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


616 Shares
616 Shares
Share via
Copy link