Magazin

Dečak tvrdi da je reinkarnacija pilota iz II svetskog rata, detalji frapirali psihologe

reinkrnacija pilota

Dečak Džejms Lajninger iz Luzijane, SAD, tvrdi da je u prošlom životu bio pilot aviona, odnosno da je on reinkarnacija pilota iz Drugog svetskg rata! Iako je ova zanimljiva priča stara više godina i dan-danas pobuđuje veliku pažnju stručnjaka, psihologa, istaživača paranormalnog i drugih.

Uprkos svima njima, Džejmsov slučaj i dalje je misterija.

James Lajninger gaji ljubav prema avijaciji od svoje druge godine. Njegova strast prema avionima se promenila jedne večeri 2002. godine, kada je imao noćnu moru.

Dečak se probudio vrišteći nakon što je u snu doživeo avionsku nesreću, gde ga je oborio avion sa crvenim suncem — japanski avion.

Porodica dečaka Džejmsa od tada je uverena da on reinkarnacija poginulog poručnika Džejmska Hjustona.

Poručnik Hjuston je bio borbeni pilot iz Drugog svetskog rata iz Pensilvanije, koji je poginuo u Ivo Džimi, u Japanu, više od 50 godina pre Džejmsovog rođenja.

Prema rečima Džejmsove majke, Andree, on bi iz sveg glasa vrištao:

– Avion u plamenu, ne mogu da izađem, pomozite! – dok je udarao i pokazivao na plafon, a sve vreme spavajući.

Jednom drugom prilikom Džejms je rekao svojim roditeljima, koji navodno nisu imali znanja o avionima, da je tokom Drugog svetskog rata upravljao avionom pod nazivom “Corsair” sa broda zvanog “Natoma”.

Ovaj dečakov komentar naterao je Džejmsovog oca, Brusa, da uradi neka istraživanja i kasnije je otkrio da je postojao mali nosač za pratnju pod nazivom Natoma Bay.

Ovaj avion je učestvovao u bici kod Ivo Džime, a pilot mu je bio poručnik Hjuston koji je nažalost poginuo na nosaču nakon što ga je japanska letelica udarila u motor 3. marta 1945. godine.

Nakon što je Brus završio svoje istraživanje o pilotu borbenog aviona, on i njegova supruga su napisali pismo sestri poručnika Hjustona, Ani Baron, koja takođe veruje u to da je mladi Džejms reinkarnacija njenog pokojnog brata.

Ona je za ABC Nevs rekla: “Dete je bilo toliko ubedljivo u sećanjima svih stvari da na svetu ne postoji objašnjenje kako bi mogao da ih zna.”

Psiholog Džim Taker rekao je za Nacionalni javni radio (NPR) da se avion poručnika Hjustona srušio upravo onako kako je opisao mladi Džejms Lajninger.

Psiholog sa Univerziteta Virdžinije, koji je proučavao 2.500 slučajeva dece sa sećanjima na prošle živote, objasnio je:

– Avion Džejmsa Hjustona se srušio upravo onako kako je Džejms Lajningeropisao – udario u motor, eksplodirao, pao u vodu i brzo potonuo. A kada se to dogodilo, pilot aviona pored njegovog zvao se Džek Larsen – prenosi Mirror

Kada je radio voditeljka Rejčel Martin pitala psihologa da li je priča mogla proizići iz Džejmsove mašte, Džim je odbio tu tvrdnju!

Rekao je: „Da nikada nismo bili u mogućnosti da potvrdimo da ono što je dete reklo odgovara nekome ko je zaista postojao i umro, onda biste to sigurno mogli označiti kao fantaziju.“

– Ali u slučajevima kao što je Džejms, prethodna osoba, Džejms Hjuston, bila je tako nejasna – mislim, bio je pilot koji je ubijen pre 50 godina; i bio je iz Pensilvanije, a Džejms je bio u Luizijani – mislim, čini se apsolutno nemoguće da je na neki način došao do ovih informacija kao dvogodišnjak na bilo koji poznat način.

Izvor: Zanimljivosti dana

Naučnici zanemeli pred misterijom „DNK fantom efekta“, kakve to signale duša prima 40 dana posle smrti?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

545 Shares
545 Shares
Share via
Copy link