Vesti Vojvodina

Dvogodišnji dečak poginuo u požaru u Bačkom Petrovcu, dete pronašla tetka

decak pozar
Foto: Printscreen Facebook

U stravičnom požaru koji je juče (2. oktobar) izbio u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu nastradalo je dvogodišnje dete. Do požara je navodno došlo jer se zapalila šerpa na šporetu, a otac, s kojim je mališan živeo, u tom momentu je bio kod lekara s drugim detetom.

Mališan je, kako javlja Kurir, pronađen u besvesnom stanju, a preminuo je u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

– Otac dečaka otišao je po starije dete, koje je bilo na maratonu u Bačkom Petrovcu, pošto se ono tamo povredilo. Produžio je s njim kod lekara, a tetki, koja mu je inače pomagala oko dece, rekao je da ide kod njega kući da obiđe mlađeg sina. Ma dete nije bilo samo kod kuće ni 15 minuta – priča izvor.

– Kada je žena ušla, našla je onesvešćeno dete i kuću u plamenu. Odmah je pozvala lekare, ali i dečakovog oca. Iako je najbrže moguće mališan prebačen u Dečju bolnicu u Novom Sadu, tamo je posle borbe lekara za njegov život preminuo – kaže izvor Kurira.

Telo deteta je odneto na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde će se utvrditi tačan uzrok smrti.

– Jadan otac, čovek nije mogao da dođe sebi od bola. On je stanovao s dvoje dece ovde u selu, dok je njegova bivša supruga otišla u drugo selo. Ona je juče nakon tragične smrti svog najmlađeg deteta stavila crnu sliku na Fejsbuku, a prijatelji su joj izjavili saučešće – kažu meštani.

Komšije porodice navode i da je otac brinuo o sinovima najbolje što je znao. – On se starao o njima koliko je mogao, imao je i podršku porodice. Dečak je bio lep kao luče, plav, dobar, miran. Nije bio nestašan, mirno i dobro detence koje nije sklono nestašlucima. Kakva je to tragedija – pričaju sagovornici Kurira.

Izvor: Kurir

Muke stanara zgrade u centru NS zbog restorana u prizemlju: “Spavaća i kupatilo su mi dinstani”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

170 Shares
170 Shares
Share via
Copy link