Magazin

Detalji otmice dečaka u Staroj Pazovi koja je Srbiju podigla na noge (FOTO)

Pripadnici MUP-a republike Srbije uhapsili su tri osobe L. J. (19), M. J. (54) i A. M. (19), svi iz Stare Pazove, a protiv još jednog 17-godišnjeg maloletnika podneta je krivična prijava. Svo četvoro se terete da su izvršili krivično delo otmice 13-godišnjaka.

Kako saznajemo, reč je o Marku Jovišiću (54) iz Stare Pazove i njegova dva sina, L. J. (19) i drugom koji je maloletan, kao i 17-godišnjem Aleksi Mrđi iz ovog grada.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su oni u subotu oko 23.30 časova u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dečaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim putničkim automobilom marke „punto“ odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu gde ga je čuvao L. J.

Nakon što je policiji prijavljen dečakov nestanak, intenzivnim radom pripadnika MUP-a dečak je pronađen sinoć u 23.45 časova u napuštenoj vikendici u naselju Belegiš, navodi se u saopštenju.

Po nalogu nadležnog tužioca, L. J, M. J. i A. M. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Trinaestogodišnji Petar M. iz Stare Pazove, koji je u subotu nestao, oko ponoći je stigao u porodičnu kuću, javio je RTS, a preneo N1.

Načelnik: Dečak u dobrom psihofizičkom stanju

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je za Televiziju Prva da je dečak (13) iz Stare Pazove pronađen u nedelju noć u 23:45, da je bio u dobrom psihofizičkom stanju, ali da je skoro 24 sata proveo u nepristupačnom prostoru, u kamp naselju Belegiš, pet-šest kilometara u šumi.

Kovačević je rekao da je prijava nestanka dečaka bila u petak na subotu, pola sata posle ponoći, da su angažovani svi stručnjaci, policijske jedinice, koje su saslušale 20 lica, a deset njih je testirano na poligrafu.

U operativnom smislu, rekao je Kovačević, preduzeto je sve, ali se u interesu istrage ne može govoriti o detaljima.

Kovačević je rekao da su uhapšena tri lica, od kojih su dvojica 2000. godište, dok je protiv još jednog maloletnika podneta krivična prijava.

„U samom momentu kada smo našli dete nije imao povrede, bio je dobrog psihofizičkog stanja, ali kada provede 24 sata u napuštenoj kući, možete zamisliti kakav je to scenario za 13-godišnjaka“, rekao je Kovačević.

Saveti kako zaštititi decu od otmičara i pedofila?

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


139 Shares
139 Shares
Share via
Copy link