Svet

Rođen je kao dečak, a sa 18 godina rodiće dete. Priroda je odlučila da je to jedini način da postane roditelj

“Čekam bebu koja je potpuno čudo” kaže Majki Čenel, dečak koji će postati majka. Sama fotografija mlade buduće majke deluje neobično, ali za čitavu priču je zapravo zadužena samo priroda.

Trudnička slika potpuno je zbunila Instagram, a još veće čuđenje nastalo je kada je buduća mama pokušala da objasni svoju situaciju.

Majki Čenel ima 18 godina. Rođen je i odgajan je kao dečak, ali je uvek verovao da je drugačiji od svojih muških vršnjaka. To i nije nikakvo čudo – na svakom ultrazvuku koji je Majkijeva majka radila u trudnoći, svaki lekar potvrđivao joj je da nosi devojčicu. Zato su svi ostali u šoku kada je Majki došao na svet sa muškim genitalijama, piše Žena.

– Svi smo od početka znali da nije trebalo da bude tako. Oduvek sam devojčica, nikad nisam bio dečak – kaže Majki iz Bostona, dodajući i da njegova građa, kao i telesne karakteristike, otkrivaju da je zapravo žensko.

– Imam minimalnu količinu malja. Uvek sam imala žensko telo, sa oblinama, kukovima, sa zadnjicom. Uvek sam zbog toga preživljavala vršnjačko nasilje. Sa 13 godina otvoreno sam svima rekala da sam gej, međutim, kasnije sam počela da razmišljam malo više o sebi i počela da se pitam da li sam zapravo transrodna. Istina se uskoro ukazala sama od sebe, kada sam na rutinskim pregledima kod lekara ustanovila istinu – kaže ona.

– Namie, mučio me je čudan osećaj prilikom vršenja male nužde nakon odnosa. Zato sam otišla na ultrazvuk, gde se pokazalo na iznenađenje, kako moje, tako i lekara, da imam i jajnike i matericu i falopijeve tube i grlić materice. Praktično, sve što mi treba da zatrudnim ukoliko to hoću. Ostala sam u šoku, bukvalno sam ih pitala da li sam u skrivenoj kameri. Kako je moguće biti rođen sa muškim genitalijama i moći da zatrudiš? Ne znam kako, ali ja sam dokaz da je moguće – kaže ona.

Majki je takođe dobila i dijagnozu – u pitanju je PMDS, (Persistent Müllerian duct syndrome) ili veoma retko stanje u kome osoba ima spoljne muške genitalije, dok iznutra ima ženske reproduktivne organe.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mikey Chanel (@mikeychanel)

Majki dodaje da je stanje kod nje takvo da su joj muški polni organi neplodni, dok ženski reproduktivni organi rade.

– Prvo sam bila u stanju šoka, a onda sam shvatila da neću moći da imam dete ukoliko ga sama ne rodim i to što pre. Tako sam krenula na niz veštačkih oplodnji i urodile su plodom. Trenutno uzimam estrogen zbog trudnoće, a nadam se da ću nastaviti sa tranzicijom nakon porođaja. Zbog trudnoće se osećam ženstvenije nego ikad i to je divno – kaže ona.

Papa u fazonu “I tata bi sine” lajkovao fotku influenserke u halterima

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link