Magazin

Dečak prodaje svoju kolekciju dinosaurusa kako bi pomogao majci da skupi novac za lečenje

dinosaurusi
Foto: Jelena Veljković

Jedan dečak odlučio je da pomogne svojoj majci u borbi za njeno zdravlje.

Jelena Veljković (35) boluje od hronične bolesti bubrega 5. stepena, a od maja 2022. godine uključena je u hronični program hemodijalize zbog razvoja terminalne bubrežne insuficijencije u sklopu hereditarnog nefritisa.

U decembru 2022. godine hospitalizovana je u Klinici za nefrologiju VMA radi pretransplatacione obrade za potencijalnu kadaveričnu transplantaciju bubrega i u toku ispitivanja dijagnostikovana joj je dilatativna kardiomijopatija.

Jelenin stariji sin učinio sjajan gest prema svojoj majci i odrekao se kolekcije dinosaurusa koju je godinama sakupljao i stavio igračke na licitaciju u nadi da će na neki način moći da pomogne svojoj majci u sakupljanju novca za lečenje.

– Moj stariji sin je nekada obožavao dinosauruse, dugo smo ih sakupljali. Sada se odriče jednog dela za moje lečenje – glasi deo objave majke u pomenutoj Fejsbuk grupi koja je isključivo humanitarnog karaktera.

Ovim potezom oduševio je mnoge, a ljudi su se utrkivali da licitiraju i pomognu Jeleni oduševljeni dečakovim potezom.

jelena-veljkovic

Portal Telegraf kontaktirao je sa Jelenom da proveri kako se trenutno oseća i koliko novca joj je još potrebno za lečenje.

– Za sada sam dobro, ali nije uvek tako. Često budem jako umorna i malaksala. Imala sam pre par meseci znatnih problema sa srcem. To je sada stabilizovano, ali uvek može opet da se desi. Što se tiče prikupljanja novca, ide fino, ali još dosta treba, još oko 50.000 evra – kaže Jelena za Telegraf.rs.

Jeleni je potrebna hitna transplantacija bubrega pa želi pokušati u inostranstvu.

U kontaktu sa jednom klinikom u inostranstvu dobila je pozitivan odgovor da prihvataju da urade transplantaciju, ali Jelena nije u mogućnosti da sama finansira te troškove pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da joj pomognu, koliko ko može.

– Imam i devojku koja želi da mi donira bubreg, ali ništa ne možemo da uradimo dok ne skupim novac – kaže naše sagovornica.

Njenu borbu proživljavaju i njena deca koja su svakodnevno uz nju i koja se bore na svoje načine da pomognu mami i da joj izmamame osmeh na lice.

– Dečica se dosta dobro drže, ne pokazuju nikakav strah, ali ja im to vidim u očima. Moji su, poznajem ih. Trudim se da pred njima ne budem slaba, bar da tako ne izgledam. I uvek pred njima o transplataciji pričam sa optimizmom, da shvate da mi je to lek, da se ne boje toga – iskrena je Jelena.

Stariji Jelenin sin stavio je svoje igračke na licitaciju, a taj potez je rasplakao mnoge, komentari podrške i pomoći za Jelenu samo su se nizali.

Dinosaurusi su licitirani, suma je uplaćena mladoj ženi, a humanitarka koja je „osvojila“ dinosauruse na licitaciji odlučila je da ih vrati dečaku kako bi mogao da nastavi da se igra sa svojim „ljubimcima“ koje je godinama sakupljao i da proširi svoju već veliku kolekciju.

Ova optimistična mlada i hrabra žena našla je i donora bubrega, ali sada joj je potrebna naša pomoć da otputuje u inostranstvo kako bi obavila transpantaciju, a za to joj je potrebno još oko 50.000 evra.

Za Jeleninu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Jeleni!

Slanjem SMS poruke:

Upišite 1484 i pošaljite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670675-14

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671148-50

IBAN:

RS35160600000167114850

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Košarkaš Srbije Boriša Simanić izgubio bubreg, užasna vest sa Mundobasketa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link