Magazin

“Zašto mislite da je u redu da ostavljate ovo za detetom”: Prizor iz restorana koji je zavadio Srbe

deca u restoranu
Foto: ilustracija

Da li je maloj deci mesto u restoranu? – pitanje je koje već neko vreme u fokusu žestoke rasprave na društvenim mrežama u Srbiji. Fotografija koja je nedavno objavljena na internetu dodatno je “zakuvala čorbu”.

Fotografija iz jednog restorana u Srbiji, koja pokazuje nered koji je ostao nakon posete malog deteta, podeljena je na društvenoj mreži X i na startu izazvala lavinu komentara.

„Zašto ali zašto mislite da ako ste u restoranu možete i treba da ostavljate haos za svojim detetom?“, stoji u opisu fotografije.

Kako se može videti na njoj, u restoranu je pored stola bila postavljena i hranilica za bebu, a ispod nje ostala gomila razbacanih ostataka hrane.

„Čak je i moje dete glasno izgovorilo ‘mama ovo nije lepo da se radi’“, dodala je žena koja je uslikala scenu.

Mnogi su reagovali isto kao i ona, pa i oštrije. „Meni je ovo prestrašno, grozan primer daju deci“; „To je onaj tip roditelja koji dece ne sme da kaže ne, jer će da povredi njihova mala nežna osećanja“; „Prostakluk ne bira mesto“; „Zato što misle da ako potroše neku kintu da mogu da rade šta hoće. Primitivizam ukršten sa skorojevićizmom“; „Sutra će to isto dete da se bahato ponaša da baca đubre na sve strane“ – osuli su paljbu po roditeljima.

Drugi su, takođe zgroženi prizorom, pokušali da nađu opravdanja, jer „teško da dete koje koristi ovu stolicu može biti bahato već prosto još uči da jede“. Ipak, navodno se nije „nešto desilo pa da su morali veoma brzo da se pokupe i odu“, već su izašli na igralište ispred restorana da se igraju; osoblje nije reklo da nema problema i da će oni pokupiti, jer „nisu ni videli“; a „gospođa nije rekla ni izvinite“.

„Zato što ima neko ko je plaćen da počisti za nama“, neko se osetio prozvan, a ima i onih koji su odmah krenuli u kontranapad sa: „Nadam se da kad u restoranu slučajno polomiš čašu – sama pokupiš staklo?“

Javio se i jedan konobar i potvrdio da je ovo zapravo redovna pojava. „Dok sam radio u kafiću, ovo je bilo najčešće nepočinstvo gostiju i čim dođe više parova sa nekoliko dece za jedan sto, znam šta sledi i nikad nije bilo izuzetka. Znali su da donose i svoje kukuruze, parče lubenice i slično i sve ostave na stolu i haos oko stola kad pojedu.“

„Ali kako roditelj ovo da pokupi u restoranu gde nema metlu? Da klekne i da skuplja jedno po jedno?“, zapitao se neko, a rasprava se brzo nadovezala na pitanje koje već neko vreme trese mreže: Da li je maloj deci uopšte mesto u restoranu?

„Zašto, ali zašto ljudi vode bebe u restorane? Osudite me slobodno, ali maloj deci nije mesto u restoranu, naročito zimi u zatvorenom gde se puši“, smatraju neki. Osim nereda, tu je i „cika, vriska, gnjavaža za dete, roditelje i ceo restoran“, a ponašanje roditelja uvek izbije u prvi plan.

„Da vidiš kako su se “savesni roditelji” pobunili oko child free restorana, misle da svi vole da gledaju splačine koje ostaju iza njihove dece“, odgovor je uz referencu na još jednu fotografiju koja ovih dana kruži mrežama raspaljujući vatru.

Naime, postoji mesto gde možete da uvedete svog psa, ali ne i dete…

A kakvo je vaše mišljenje po ovom pitanju?

Izvor: Nova

Konobarici puk’o film: Ako idete na kafu, ostavite decu kod kuće

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link