Lifestyle

Danska dijeta je hit u svetu i traje samo 13 dana, ali nema varanja

danska dijeta

Nema uspeha bez odricanja i discipline, pa je takav slučaj i sa rigoroznom, ali vrlo popularnom ‘danskom dijetom’. Strog plan ishrane obuhvata samo 13 dana i rezultati su zagarantovani, ali ne smete da varate.

Ova dijeta idealna je za uklanjanje masnoće, a naziva se i kraljevskom danskom bolničkom dijetom ili Kopenhagen dijetom, piše Noizz.

Pravila danske dijete

Danska dijeta se ne drži duže od 13 dana, ni manje ni više. Dijetu možete ponoviti tek nakon 3 meseca ponovo. Ako ste do kraja izdržali celu dijetu do kraja ne bi trebalo da je ponavljate sledeće 2 godine.

Kada ste gladni pijte vodu, najmanje 2 litra vode. Strogo je zabranjena konzumacija alkohola i gaziranih pića. Kafu možete zameniti čajem. Moguće je promeniti redosled ručka i večere, ali ne može se menjati redosled dana. Jedu se 3 obroka dnevno i bez užine i bilo kakvih grickalica i slatkiša.

Da ne bi narušili zdravlje neophodno je svakodnevno uzimati neku vrstu vitaminskih dodataka. Nakon završetka dijete, unos kalorija treba postepeno povećavati kako bi se izbegao neželjeni kalorijski šok i debljanje.

Jelovnik prema danskoj dijeti

1. dan

Doručak: šoljica crne kafe i jedna kocka šećera.

Ručak: kuvani spanać uz dva tvrdo kuvana jaja i jedan paradajz.

Večera: veći mesni odrezak (od 200-230 grama) uz zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunom.

2. dan

Doručak: isto kao i prethodnog dana.

Ručak: pileća šunka (1 kriška) i 2 decilitra jogurta.

Večera: veći mesni odrezak, isto kao i prethodni dan.

3. dan

Doručak: kafa i kocka šećera i komad tosta.

Ručak: 2 komada tvrdo kuvanih jaja, jedan komad šunke i zelena salata

Večera: jedan kuvan srednji celer, paradajz i neko voće po izboru

4. dan

Doručak: isto kao treći dan.

Ručak: litar sveže ceđenog soka i 2 decilitra jogurta.

Večera: jedna izrendana šargarepa, kuvano jaje i 25 grama mladog sira

5. dan

Doručak: jedna veća izrendana šargarepa i prelivena limunovim sokom.

Ručak: kuvana riba do 230 grama prelivena limunovim sokom i s malom količinom maslaca.

Večera: veći mesni odrezak, kuvani celer i zelena salata.

6. dan

Doručak: crna kafa, šećer u kocki i komad tosta.

Ručak: jedna veća izrendana šargarepa i dva kuvana jaja.

Večera: pola pileta pečenog na ražnju bez kožice i salata.

7. dan

Doručak: biljni čaj bez šećera.

Ručak: preskače se, znači bez ručka.

Večera: jedan janjeći kotlet na žaru i sezonsko voće.

8. dan

Doručak: kafa sa šećerom i tost.

Ručak: kriška šunke, dva tvrdo kuvana jaja i salata.

Večera: jedan kuvani celer, paradajz i jedna voćka.

9. dan

Doručak: šoljica crne kafe i šećer u kocki.

Ručak: veća kriška pileće šunke i 2 decilitra jogurta.

Večera: veći komad mesa, salata i voćka po izboru.

10. dan

Doručak: tost, kafa i kocka šećera.

Ručak: ddva komada kuvanih jaja, jedna kriška šunke i salata.

Večera: kuvani celer, paradajz i voće po izboru.

11. dan

Doručak: crna kafa, šećer u kocki, tost.

Ručak: litar sveže ceđenog soka i 2 decilitra jogurta.

Večera: tvrdo kuvano jaje, izrendana šargarepa i mladi sir 25 grama.

12. dan

Doručak: veća izrendana šargarepa prelivena limunovim sokom.

Ručak: komad do 230 grama kuvane ribe prelivena limunovim sokom i malo maslaca.

Večera: komad mesa, kuvani celer i zelena salata.

13. dan

Doručak: tost, kafa, šećer.

Ručak: 2 komada kuvanih jaja i veća izrendana šargarepa.

Večera: pola pileta pečenog na žaru sa skinutom kožicom i salata.

Zašto pametna žena sebe svodi na vešalicu za dizajnerske haljine koje su kreirali pede*i opsednuti guzičicama dečačića

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link