Lifestyle Magazin

Danas radite goli i bosi

Međunarodni dan obnaženog rada obeležava se 5. februara, tako što zaposleni svoj posao obavljaju potpuno goli. U svetu se svakog dana proslavlja nešto, a u kakvu krajnost to ide, svedoči i činjenica da postoji i Međunarodni dan obnaženog rada.

To ne znači da ćete danas u vašoj firmi skinuti odeću i u kancelariji raditi posao nagi. Reći ćete da je lakše onima koji rade od kuće da ispoštuju ovaj Međunarodni dan, ali u tome i jeste poenta. Danas se zapravo proslavlja rad od kuće, sobode i prednosti koje ovaj rad nudi. Ukoliko ste stidljivi ovaj dan možete proslaviti i u pidžami.

posao-muskarac
Izvor: Pixabay ©

Verovatno ćete čuti različita iskustva o poslovima koji se rade od kuće, zbog čega ću vam ispričati svoja. Radila sam i od kuće, ali i van nje. Najveća prednost rada od kuće je ta što, ukoliko je kišni dan, imate kijavicu ili jednostavno ako vam se ne ide nigde, možete da ostanete u svom toplom domu. Uz to ako ste dobro organizovani možete da radite više stvari u isto vreme, kuvate, spremate, radite nešto kreativno i obavljate posao. Ne morate da se sređujete za posao, niti da pešačite ili koriste prevoz.

posao-horoksop
Izvor: Pixabay ©

Što se tiče mana ovakvog načina rada, sećam se da mi je jedna profesorica rekla kako će se ljudi zalagati da se ukine rad od kuće, jer nije dobar iz socijalnih razloga. Delimično mogu da se složim sa njom, jer jedina mana za mene je bila ta što sam nakon dužeg vremena rada od kuće imala veliku potrebu da se spremim, promenim ambijent, vidim druge ljude, završim posao u kancelariji i vatim u topli dom kako bih se odmorila.

posao-zena
Izvor: Pixabay ©

Sve ima prednosti na i mane, ali navažnije je da se radi, jer kako bi to rekao Tesla “Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini mora propasti”.

Više o Međunarodnom danu kokica

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Add Comment

Click here to post a comment