Magazin Srbija

Dadilja koja je bebi davala bensedine ostaje u pritvoru još 30 dana

Dadilja monstrum, koja je u dva navrata davala bensedine detetu starom četiri i po meseca, zbog čega se dete otrovalo, ostaje u pritvoru  u trajanju od 30 dana, saopštilo je danas Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Pritvor je određen na predlog tužioca 10. marta, nakon saslušanja okrivljene S.C, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je ispitalo u svojstvu svedoka roditelje deteta, kao i B.V. koja je vlasnica sajta Bebisiterka.rs preko koga su roditelji radno angaživali dadilju.

Zatim je pribavljena medicinska dokumetacija od Instituta za mentalno zdravlje Beograd i Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u vezi dugogodišnjeg lečenja S.C.

Neuropsihijatrijsko veštačenje utvrdilo je da je okrivljena bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

Toksikološko-medicinsko veštačenje telesnih povreda nastalih kod deteta utvrdilo je da se stanje u kome se nalazilo dete nakon što mu je S.C. u dva navrata dala lek „Diazepam“ može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja.

Tužilaštvo je danas protiv okrivljene podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu Predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i zabranu vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Takođe, tužilaštvo je formiralo predmet protiv B.V. zbog sumnje na krivično delo neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću, jer je oglasila sajt Bebisiterka.rs preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, što je naplaćivala.

Izvor: N1

Koliko je bensedina progutala tvoja beba od 5 meseci? Monstrum dadilja uhapšena, ostaje pitanje ko proverava bebisiterke

OGLAS

PARTNERI SAJTA


14 Shares
Share via
Copy link