Lifestyle

Da li su se vratile devedesete?

Možda ste mislili da stvari iz devetesetih nikada nećete ni pominjati, a kamoli nositi, ali izgleda da ih se nećemo samo sećati, već ćemo ih vratiti u garderobere. Ukoliko ste gledali svoje fotografije iz devedesetih na kojima ste izgledali smešno, iznenadićete se kada budete videli da se takva moda ponovo vratila na ulice našeg grada.

Zvuči šašavo, ali neki od najluđih trendova devedesetih su se vratili na modnu scenu. Sećate li se pliša? Ovaj materijal je ponovo aktuelan, a svetske zvezde ga nose na različitim svečanostima i u različitim kombinacijama, od pantalona, haljina, suknji pa do kombinenzona. Među prvima ga je ponela jedna od Bondovih devojaka, neprevaziđena glumica Monika Beluči.

plis-devedesete
privatna arhiva

Braon karmin se vratio u modu, a ponovo je in iscrtavati usta tamnijom braon nijansom. Prvo olovkom iscrtate usta, a onda nanaesete svetliji braon karmin, zatim sve izblendirate i ponovo imate look devedesetih, ali u modernijoj varijanti. Da li ste dovoljno hrabri za tako nešto?

karmin-devedesete
Izvor: Pixabay ©

Ono što retko kome stoji je zalizana kosa, a taj trend je ponovo aktuelan. Mnoge svetske zvezde su pokušale da s ovom frizurom izgledaju glamurozno, ali im to nije uspelo. Među prvima je Kim Kardašijan nosila zalizanu kosu. Za ovu frizuru morate imati odgovarajući oblik lica i ušiju, inače ćete izgledati smešno. Kod ovog trenda postoji opasnost da izgledate neuredno, to jest da vas drugi gledaju čudno pitajući se da li ste skoro prali kosu. Primetićete da se čak i nakit devedesetih vratio. Ponovo su aktuelne ogrlice koje idu iz vrat, a tinejdžerke ponovo nose riblju kost.

kosa-devedesete
Izvor: Pixabay ©

Možda ste devedesetih izgledali smešno, ali uskoro će mnogi vratiti modne detalje iz devedesetih u svoje garderobere. Možda smo svi pomalo skeptični što se tiče ovog stila koji potiče iz devedesetih godina prošlog veka. Nikada ne osuđujte trend neke dekade, jer ko zna kada ćete ga opet nositi. Dobro je poznato da se trendovi uvek vraćaju.

Više o tome ko je srpska Lady Gaga

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link