Magazin

Čučković iz potopljenog Obrenovca, sada u Gangulinom „timu snova“ potapa i Beograd

šapić i čučković
Printscreen

Beograd je dobio novog gradonačelnika, a sa njim i novi tim za prestonicu koji pred sobom ima zadatak da reši goruće probleme koji tište i frustriraju stanovnike ovog grada već decenijama unazad.

Od nepostojećih kanalizacionih sistema za veliki broj Beograđana, preko divlje gradnje i neizdrživih saobraćajnih gužvi do nikad dosanjanog metroa, sve ovo čeka novi tim koji kao kapiten predvodi Aleksandar Šapić, proslavljeni vaterpolista i čovek koji je političku karijeru izgradio kao predsednik GO Novi Beograd.

Njegov odabir saigrača izazvao je mnogo negativnih reakcija, a cilj svih izliva ljutnje i besa je doskorašnji predsednik Opštine Obrenovac, Miroslav Čučković. On će sada zadužiti funkciju gradskog menadžera i u svoj bogati rezime dodati još jednu vrlo odgovornu i značajnu političku funkciju.

Odakle Čučković kod Šapića?

Malo je široj javnosti poznato da njih dvojica imaju pređašnju zajedničku istoriju i da su im se politički putevi već nekoliko puta ukrštali pod mentorstvom različitih “autoriteta”.

Čučković je svoj put započeo kod Mlađana Dinkića u G17+, a uživao je poziciju gradskog odbornika za vreme mandata Dragana Đilasa na mestu gradonačelnika.

Gotovo istovremeno, 2012. godine, Šapić i Čučković postali su predsednici gradskih opština – prvi Novog Beograda, a potonji Obrenovca.

A onda preokret. Samo godinu dana nakon tragičnih poplava u Obrenovcu, Čučković se odlučuje na krajnje pragmatičan potez. Prelazi u SNS 2015. godine, dok je isto učinio i Aleksandar Šapić, ali punih šest godina kasnije.

Njihove sudbine ponovo se uvezuju nauštrb opoziciono nastrojenih Beograđana.

Sećate se sigurno paklenog tandema na čelu Beograda – Siniša Mali gradonačelnik i gradski menadžer Goran Vesić.

Da li je ovo znak da ćemo Vesića od blata praviti ili će Čučković uz pomoć Šapića prevazići sva očekivanja i od Beograda napraviti ugodno mesto za život?

Nekako bih radije skupa verovao u reptile ljudskog oblika, Marsovce i drevne civilizacije koje žive u utrobi Zemlje, nego da će novopečeni tandem ostaviti pozitivan uticaj na naše živote.

Na internetu se može pronaći odlična fora koja najbolje definiše ovaj istorijski trenutak srpske prestonice i njenih duboko deprimiranih građana.

detinjstvo
Foto: FB

Možda i nije potrebno dodati mnogo više od ovoga. Nekada smo Šapića slavili kao vaterpolo boga, a u kraju prozivali tipove poput Čučkovića.

Karma je čudo.

U Obrenovcu ne pitajte za grejanje, struju i ne pominjite Čučkovića

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

89 Shares
Share via
Copy link